Den moderne business kvinde

deals
Ligner du de andre business kvinder i Danmark?

 

Berlingeren har lavet lidt statistik baseret på et spørgeskema udsendt til forskellige karrierekvinder (baseret på 322 respondenter, så skal nok tages med et gran salt).

Tendensen viser at kvinderne i høj grad er veluddannede, får høj løn, arbejder 50 timer i snit om ugen, og størstedelen af dem har børn. Gennemsnitsalderen er 46 år, så det er jo rart for mig at høre at det går den rigtige vej. At man både kan have børn, og godt velbetalt arbejde inden man fylder 50 år.

Men samtidigt har Berlingske også spurgt ind til hvilke problemer som kvinderne er stødt ind i, på deres vej i karrieren. Og her bliver det interessant for der er overraskende mange ud af den lille adspurgte gruppe ,som har oplevet at deres køn har været hæmmende og stået i vejen for enten løn eller ansættelse.

Det er ret tankevækkende at det stadig er et problem, og viser tydeligt at der er behov for flere kvindelige chefer, som kan bane vejen for den næste generation. Anja Monrad (Dell) udtaler »Vi har alle uanset køn et ubevidst stereotypt billede af, hvad en succesfuld kandidat til et lederjob er. Og oftest er det sådan én som os selv. Det gælder også mandlige chefer, som stadig udgør flertallet af chefer. Så med mindre vi er bevidst om den bias, vi besidder, er der stor risiko for, at vi netop vælger den sterotyps bedste kandidat – og så bliver det jo selvforstærkende.«

Så når kvinderne bliver en en majoritet i chefstolene, så skal vi huske ikke kun at ansætte andre kvinder! Men lad os lige nå derhen først, før vi tager os af det emne.

business

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *