Fyret? Hvad nu?

fyret

[featured-img]

Omstrukturering, nedskæringer, omrokeringer. Resultatet er det samme, en fyreseddel.

De færreste af os kan gå igennem et helt arbejdsliv uden på et tidspunkt at løbe ind i en fyringsrunde. Jeg har selv været igennem 7 fyringsrunder i mine 8 år på arbejdsmarkedet, og det er absolut ikke sjovt. Heller ikke de gange hvor jeg var sikker på at det ikke var mig som røg ud. For jeg mistede mange gode kolleger.

I pressen er der mange af de store firmaer som lige nu kan se frem til nedskæringer, og “frivillige” opsigelser. Derfor synes jeg det er værd at trække denne artikel frem.

Pointen i artiklen er ikke krisehjælp, og det følelsesmæssige som helt sikkert vil fylde meget hvis du faktisk blev fyret. Den hjælp skal du søge i dit bagland, og naturligvis din tidligere chef, så du er helt afklaret med hvorfor det lige blev dig. Den viden tror jeg personligt er rigtig god til at arbejde videre udfra (når du selv er klar, og ikke er vred længere 😉 ) Pointen med artikel er nærmere,at du bør sikre sig så godt som muligt INDEN du bliver fyret. Altså sikring i form at online tilstedeværelse, netværk og lignende, så en mulig arbejdsgiver eller kontakt hurtigt kan få dig videre i det næste job. Artiklen er skrevet af nogle rendyrkede Linkedin entusiaster, så selvfølgelig er et af punkterne at opdatere din Linkedin profil regelmæssigt.

Rendyrket stalking

Et andet godt tip, som jeg har set på en anden karriereblog, er at “stalke” de rigtige mennesker på Linkedin. Du laver en liste over de virksomheder som kunne være interessante for dig, og skriver til ledende personer fra det firma via Linkedin. Måske siger de nej (det gør mange nok), men hvis drømmejobbet lå hos den ene der sagde ja, så har det været en god investering af din tid. Det er vigtigt at have en god catchtekst til at ramme dem, da Linkedin kun tillader ret få karakterer, hvis du vil kontakte nogen som du ikke er connected med i forvejen. Men det kommer jeg tilbage til i et af de næste indlæg.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *