6 timers arbejdsdag og klare rammer

arbejdsdag

[featured-img]

Kan der efterhånden rykkes ved din arbejdsdag? Bliver folk mere effektive ved kortere arbejdstid?

Ja, bliver der sagt fra en ny mindre virksomhed som Berlingske har interviewet her. Hos Translated by us, mener chefen at de 6 timers arbejdsdag er vejen frem. Alle medarbejdere mødes hver morgen og gennemgår dagens vigtigste prioriteter, og derefter går alle igang.

Ingen har tid til at sidde og lave facebook, eller tjekke aktiekurser, tilgengæld har de fri kl 15.00. Jeg har selv en flydende arbejdstid, hvor der ofte bliver taget aftener i brug. Så det med at gå kl 15.00, og anerkendelsen af at man BØR gå kl 15.00 er ret tillokkende.  Kan det virke i andre brancher? Ja, det vil jeg mene. Hvis det skal virke skal du skal have en stor andel af nogle klart definerede opgaver, og har de fleste jo. Hasteopgaver kan diskuteres på morgenmødet, så opgaverne kan blive redefineret løbende.

Og det med morgenmødet synes jeg er ret genialt. Det at sætte sig med sin chef og sit team og hver morgen skitsere hvad man vil bruge dagen på, og få chefens input til om det nu er den rigtige prioritering for firmaet den dag. Det er virkelig en god ide, også selvom måske ikke alle møder ind på samme tid.

Det bliver selvfølgelig lidt svært at have en dårlig dag, når du altid skal præstere. Tillgengæld er det kun 6 timer, så det er langt mere overskueligt end at skulle have en 8 timers dårlig dag.

Jeg kan se mange fordele ved denne arbejdsmodel. Hvis du har en mening om de 6 timer vs. de 8 timer, så sig endelig til i kommentarfeltet.

 

Jeg håber du synes det er et interessant tiltag, jeg glæder mig til at følge det nærmere. Og især til at se hvilke brancher der ellers overtager konceptet.

Hav en rigtig dejlig fredag!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *