succes
Inspiration, Karriere

Vil du helst fejres eller belønnes?

Posted on

For der er faktisk ret stor forskel på de to ting!

Jeg er ramt af sygdom i disse dage, og derfor går jeg lidt stille med dørene. I skal dog ikke snydes derude, så derfor bringer jeg her en rigtig opturs artikel om fejring af succes’er på arbejdspladsen, og hvilken forskel måden det gøres på, gør.

Alexander, fra Arbejdsglæde nu, har skrevet en fremragende artikel om hvorfor vi skal fejre succeser istedet for at belønne resultater. En af pointerne er at man ved at fejre succes’er sørger for at holde medarbejdernes fokus på at gøre en forskel. I kontrast til at belønne resultater, hvor den enkelte medarbejders fokus vil skifte fra at gøre en forskel til “blot” at opnå en belønning. Arbejdspladsen får udført en opgave med resultatbonussen, men det er ikke med mere motiverede medarbejdere til følge.

Anerkendelse er enormt vigtigt for alle mennesker, og selvom en økonomisk bonus er rar i øjeblikket, så varmer den kun kortvarig. Hvorimod anerkendelse og et klap på skulderen er en succes som den enkelte vil tænke tilbage på flere gange.

Det er en virkelig tankevækkende artikel, og jeg vil bringe den op på næste ledelses øde i forbindelse med et succes fejringstiltag, som jeg har arbejdet på. Glade og motiverede medarbejdere er guld værd.

Hvad ville du selv vælge? Guld eller anerkendelse?

 

Derfor skal vi FEJRE resultater i stedet for at BELØNNE resultater

 

 

2 thoughts on “Vil du helst fejres eller belønnes?

  1. Ej hvor var det bare spændende og lærig læsning – det må jeg helt sikkert tænke over i fremtiden😊

  2. Interessant artikel, det har jeg ikke tænkt over før, men anerkendelse for ens indsats er utrolig vigtigt ja, og noget som man kan leve højt på længe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *