drive
Blandede bolcher, Karriere

Kan du fastholde dit “sommerferiedrive”?

Posted on

Lange dage gåture, svømning i havet og spil. Måske genfandt du din yndlingshobby og afsluttede med afslapning og rødvin? Og så pludselig; er du tilbage på kontoret!

Hvis du også har fornemmelse af at sommeren kun lige er startet, så fortvivl ikke. Du er slet ikke alene. Jeg er selv netop startet igen efter ferien, og gør mit bedste for ikke bare at kigge længselsfuldt ud af vinduet, og drømme mig hjem igen.

Det er selvfølgelig ikke alle der synes det føles som en kold tyrker at kommer retur på job.  Du kan jo være en af dem som er så ferieudhvilet, at du er super klar til at kaste dig over opgaverne. Måske er du endda kommet ind i en god rutine i ferien, hvor du både har lært noget nyt og samtidigt fået slappet tilpas meget af? Kunne det ikke være skønt at bruge dit sommerdrive i dit arbejdsliv?

Jeg selv kastede mig over løbeturene. Jeg har længe gerne ville ind i en god rutine med motion og i ferien kom jeg op på 3-4 gange om ugen. Det bliver nok ikke realistisk at fastholde det niveau, samtidigt med fuldtidsarbejde og børn, men nu ved jeg at jeg sagtens kan. Undskyldningen med at jeg ikke har kræfter til motion, holder derfor ingen steder. Og derudover har jeg genopdaget glæden ved at læse avis. Det er mange år siden jeg har læst en hel avis, så det skal jeg så afgjort holde fast i.

Hvad så nu?

Alle de ting som har givet mig energi i ferien, kan også hjælpe mig, nu hvor jeg er på kontoret igen. For mit energi og tilfredhedsbarometer nu er ladet helt op.  Jeg har i løbet af ferien fået mange gode ideer til hvordan jeg kan gøre mit arbejde interessant, og hvilke projekter jeg gerne vil foreslå ledelsen, nu hvor jeg er tilbage. Det drive håber jeg at kunne fastholde i de næste par måneder, inden den står på ferie igen. Så mere motion og avislæsning til mig, så jeg kan blive ved at få gode ideer og energi.

 

Hvad gør du for at fastholde sommerens gode vaner og inspiration? Kommentarfeltet er altid åbent.

 

2 thoughts on “Kan du fastholde dit “sommerferiedrive”?

  1. Det er rigtigt nok at man skal forsøge at fastholde nogle af “ferietingene” eller genskabe noget af den samme stemning – også selvom at man er startet på arbejde igen. Jeg starter snart studie og forsøger virkelig at geare mig op til det, så jeg kan sagtens forholde mig til følelsen af at kigge drømmende ud af vinduet! 🙂

  2. Ja, ikke? Det gælder lige om at komme ind i det rigtige mindset. Det hjælper også at jeg har en bagkant. Hvis jeg ikke bliver færdig med mine opgaver i løbet af dagen, så må jeg tage det på andre tidpunkter. Og de andre tidspunkter er reserveret til mine børn og familie, så det fungerer ikke rigtig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *