arbejdskollega
Corporatelife, Inspiration

Dette er den vigtigste årsag til at du bliver i dit job

Posted on

Og nej det er ikke pga. lønnen eller de store udviklingsopgaver.

Når du skifter job kigger du på arbejdsopgaverne, geografien, lønnen, virksomheden og dens mission, og muligvis også chefen. Og de førnævnte ting er også årsagen til at du skifter til et nyt job. Men den overvejende årsag til at mange bliver på deres job, skal findes et helt andet sted.

Du bruger mellem 30-60 timer om ugen på dit job. Det er ofte væsentligt mere tid end du bruger med din familie. Så derfor er det heller ikke mærkeligt at den primære årsag til at folk bliver længere i deres jobs, er deres kolleger. Et godt arbejdsmiljø, og gode arbejdskollega er klart den overvejende årsag til at de fleste bliver hængende lidt længere. På trods af rutineopgaver, og usynlige lønstigninger, så kommer du stadig afsted og du glæder dig oven i købet. Måske har du en gruppe af gode kolleger, eller den ene gode veninde som du altid glæder dig til at komme ind til.

Relationer er vigtige, og i dette perspektiv er det mindst ligeså vigtigt at pleje dine kollega relationer, som dit eksterne netværk.

Jeg er selv blevet meget mere opmærksom på værdien af gode venner og relationer på arbejdspladsen. Jeg har altid haft et godt samarbejde med alle, men det mere venskabelige gjorde jeg ikke ret meget ved som yngre. Særligt da jeg var nyuddannet var jeg lidt bange for at være for afslappet, da jeg var yngst og mindst kompetent. Men efter nogle år, fik jeg en ny arbejdskollega som også blev en veninde, og det blev et vendepunkt for mig.

Idag prøver jeg selv at gøre hvad jeg kan for at skabe et rart og “venskabeligt” miljø omkring mig. Både for mine kolleger, men i høj grad også for min egen skyld. Det er bare federe at gå på arbejde, hvis der er mennesker som gider dig i den anden ende.

Det kan virke ret basic, men det var en overraskelse for mig, og den viden er hermed givet videre 😉

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *