mine kompetencer
Blandede bolcher

Bestyrelsesuddannelse

Posted on

Kvinder i bestyrelsen

Hvis du ønsker dig nye kompetencer eller måske ligefrem en nye karriere indenfor bestyrelse, så er det nu du skal igang med at planlægge. Hvis du har lederkompetencer, eller er topleder, så har du gode muligheder for at komme ind i en bestyrelse.

Vi hører meget i medierne om hvordan antallet af kvinder i erhvervslivet og særligt i bestyrelseslokalerne er alt for få. Og hvordan de bestyrelser og firmaer med kvinder i toppen ofte kører bedre og er mere rentable.

Jeg kunne godt selv tænke mig en karriere indenfor bestyrelsesarbejde. Det kræver dog en lederuddannelse eller noget ledelseserfaring. Jeg har fået anbefalet https://www.se-institute.dk/ som en mulighed for uddannelse.

Der er mange at vælge imellem, men det mest paradoksale er nok, at uddannelserne stort set alle er målrettet kvinder…

I maj 2015 skrev jeg om en stigning i kvinder i bestyrelseslokalerne, og det ser ud til at denne stigning fortsat er aktuel, om end stagnerende.

————-

Så sker der endelig en stigning i antallet af kvinder på bestyrelses gangene i de store virksomheder! DI har lavet en undersøgelse der viser at det også er tilfældet i de lidt mindre virksomheder, så det er jo dejlige nyheder.

Det er jo mærkeligt, at der er så få kvinder i ledelse, når vi øjensynlig er så gode til det 😉

Det er dog stadig kun 25 % der er kvinder på bestyrelsesposterne, så det er for tidligt at stige af ligestillings-toget, de damer 😉

 

———-

med den udvikling in mente, så er der jo al grund til at forfølge en karriere indenfor bestyrelses arbejde. Om du så føler at du behøver en uddannelse inden eller ej. Hvis du har erfaring med bestyrelse arbejde, så hører jeg gerne fra dig. Også hvis du er faldet over en rigtig god uddannelse eller kursus i den henseende.

Rigtig god fornøjelse!!

Randi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *