mus
Inspiration

Når man skifter chef..

Posted on

Ny situation kræver ny tilpasning

 

Når man skifter arbejde, eller afdeling, så vil der oftest følge en ny chef med. Og det er en meget vigtig relation, for chefen påvirker dit arbejde og din hverdag enormt meget.

 

Det er vigtigt at stå på god fod med chefen. Man behøver ikke være bedste venner, men i min erfaring er det bedst at have en vis respekt for chefens erfaring og kompetencer. Og naturligvis en vis kemi.

Jeg er selv lige skiftet fra en afdeling til en anden, og dermed også skiftet til en ny chef. Mit skifte betyder ikke blot et skifte i forhold til arbejdsopgaver. Men også et skifte til et nyt fagområde, og en ny type chef.

Jeg har primært valgt at skifte pga. muligheden for at arbejde med netop den nye type chef. Vision, kemi, og arbejdsmåde er meget lig mig, så jeg er sikker på at det nok skal blive godt. Og så har jeg mulighed for at lære mere om ledelse fra en som er rigtig dygtig til det. Så mine forhåbninger er høje.

Hvis du nu lander i et job, hvor du og chefen ikke har den helt samme opfattelse af arbejdstid, omgangstone eller andet i den dur, så er en god ide at tage en samtale tidligt i forløbet. Jeg har hørt om historier om chefer , hvor chefens karakter skiftede fuldstændigt alt efter hvem der fortalte historien. På trods af at chefen i alle historierne var en og samme person.

Og det er umuligt at finde en chef som man svinger med på alle parametre. Men det betyder ikke at du blot skal “give op” og finde et andet job. Det kan selvfølgelig være nødvendigt i de tilfælde hvor chefen og du er så langt fra hinanden, at det begynder at påvirke dig psykisk.

Jeg håber du er et sted hvor chefen er god, eller du måske endda er din egen chef?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *