balance
Life Hacks

Work/Life Balance Tips #3

Posted on

Nogle dage virker konceptet med Work-Life balance som lidt af en urban myth. Du kan ikke slippe afsted fra arbejde i ordentlig tid, du henter børnene klokken 5 min i lukketid, aftensmaden ender med at blive rugbrødsmadder, ungerne laver tornado i stuen, og rodet hober sig op.

På de dage er det bedst bare at sige “pyt med det”. Det er en simpel sætning, men det kræver enormt meget at give slip på dine egne forventninger til dig selv.

Som Guardian anbefaler i punkt 5, i deres artikel her, “Forget about perfection”. Det er en meget vigtig, men også svær disciplin. Især når man er vant til at være den “gode pige i klassen”, som altid har lavet alting i god tid. Hende der bliver til kl. 18.00 og har lavet alle rapporterne klar.

Jeg er også ret begejstret for rådet i punkt 6, “Don’t be a martyr”. Jeg har en nedarvet tendens til martyrium, og der er grænseløst irriterende at være vidne til. Også for mig selv. Men det er også en svær disciplin at bede om hjælp, når man er opdraget til at klare alting selv. Det er vigtigt at huske på at andre mennesker altid gerne vil hjælpe dig. Forestil dig selv i deres sted, hvis nogen kom og bad dig om hjælp. Ville du ikke træde til med det samme?

Se flere gode tips her:

thegurad

One thought on “Work/Life Balance Tips #3

  1. fossdal

    16. maj 2015 at 20:35

    Det er bare så rigtigt. Fortæller tit mine børn at de skal sige “pyt”, når noget går dem på, men vi burde også være bedre til det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *