Inspiration

Mødekultur

Posted on

Jeg fandt mig selv i et møde den anden dag, hvor jeg kom i tanke om billedet herover. Det var som om mødelederen virkelig havde siddet for længe alene på sit kontor, og havde desperat behov for et publikum!

Jeg er stor fan af effektive møder. Jeg er vild med at man kan få taget beslutninger med det samme, og alle ved hvad next step er, når mødet er forbi. Ingen endeløse emails, bare ud over stepperne.

Derfor er det så frustrerende, at finde sig selv i et møde som vitterlig er ligegyldigt. Særligt når det varer 1.5 time..

Helt almindelig mødekultur og mødeplanlægning, kan alle lære. Når man planlægger et møde, er det vigtigt at holde fokus for øje. Hvorfor har du indkaldt til dette møde, og hvem skal med? Planlægningen er essentiel. Du skal have dagsordenen klar, og have valgt dine interessanter.

Planlægningen afhænger meget af typen af møde. Hvad skal du have ud af det? Er det ren info, er det direkte beslutninger eller hvad skal mødets formål være? 

I denne guide er der på overskuelig vis listet de forskellige mødetyper, og hvordan mødeleder kan/bør agere.

 
En ting er hvordan mødelederen bør gøre, en anden er hvordan man som deltager bør agere. Her er det også vigtigt at pejle sig ind på hvilken type møde du deltager i. Informationsmøde eller idegenereringsmøde, der er virkelig langt imellem deltagernes roller i disse to typer møder.

Hvis man så ender i et møde som jeg gjorde den anden dag, med en mødeleder som ikke kunne holde fokus, og blot talte for at høre sin egen stemme, så synes jeg også at man som mødedeltager har en pligt til at holde mødet på sporet. Det er svært direkte at afbryde mødet, når man ikke selv har indkaldt, men man kan gøre sit for at hinte at budskabet er modtaget, og nu skal vi videre i teksten.

Det er nemmere sagt end gjort, og særligt hvis det er en gruppe mennesker du ikke tidligere har mødt. Så er der ikke meget andet at gøre, end at holde ud. Skulle du så løbe ind i dem igen, så er du forberedt, og kan eventuelt hinte til tiden, eller at nu er det emne dækket ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *