Life Hacks

Work/Life Balance Tips #4

Posted on

Work life balance er altid en udfordring. Nogle gange kører rutinen fint derud af,og andre gange sker der en lille bitte ting, som får hele korthuset til at vælte.Man kan strukturere sig ud af meget, men ikke alt.Og børn er bare nogle værre wildcards, man ved aldrig hvilket humør de er i, når man henter dem.

Men der er selvfølgelig altid strukturel hjælp at hente på internettet.

netmums.com har de en glimrende tjekliste, som man bør gør sig selv den tjeneste at køre igennem.

 1. Organise childcare you’re happy with.
  1. Det kan være svært, særlig i Københavns kommune med alenlange ventelister. Men det er bare SÅ vigtigt at du har tiltro til pædagogerne eller dagplejeren. Og selvfølgelig også til babysitteren.
 2. Ignore the bad press
  1. Det her er en god pointe! Drop den dårlig samvittighed over de evendelig artikler der skriver om hvor dårlige mødre vi er! Så arbejder vi for meget, så kigger vi for meget på vores telefoner, så giver vi dem komælk og dyrekort, og det hele er bare for galt! Nul! Ikke mere af den slags, nøjes med at læse de artikler som giver medvind eller forholder sig en smule kritisk og nuanceret til hele forældrerollen.
 3. Don’t do everything yourself
  1. Som nævnt i en tidligere post, så er det altid fantastisk med rengøringshjælp eller babysittere indenfor rækkevidde.
 4. Get organised
  1. Så meget som muligt. Læg tøjet frem aftenen før, dæk morgenbord, lav madpakker. Alt det der kan give kaos om morgenen skal reduceres. Og nogle gange vil man bare hellere ligge i sofaen, og så er det også okay jvf. næste punk.
 5. Give yourself a break
  1. Igen, vi skal have mindre dårlig samvittighed, for vi gør det godt.
 6. Shop for food online
  1. I dette indlæg kommer jeg ind på madplaner og online indkøb.
 7. Sort all your finances online
  1. Er der monstro nogen som ikke bruger netbank i 2015? Jeg tvivler egentlig..
 8. Try to draw a clear line between work time and family time
  1. Se den er rigtig svær. Hjemme hos mig, forsøger jeg at holde telefonfri tid ved spisebordet, og det af tiden indtil drengene sover.Det er bare svært hvis jeg venter på en mail, eller er så træt at jeg ikke kan holde til at lege mere duplo, og egentlig bare gerne vil sidde og stene..  Og så har jeg ofte arbejde med hjem, som jeg sidder med efter at ungerne er blevet lagt.. Hvis i har gode tips til denne kategori, så sig endelig til.
 9. Don’t let yourself always come last
  1. Det er godt at have nogle ting som du dyrker bare for dig selv. Veninder, hobby eller lignende. Jeg har en fast spinning aftale hver søndag, og det er bare 2 timer som er givet godt ud. Jeg kommer hjem med ekstra energi, og er glad resten af dagen. Det kunne også være at dyrke nogle af dine mere guilty pleasures, som at lakere negle imens du ser House of Lies eller lignende (det kunne jeg godt få en aften til at gå med!)
 10. Cherish the good things about working
  1. Også en vigtig pointe. Særlig for arbejdende mødre. Ja, vi anbringer børnene i institution, men de har det jo godt der. Og jeg ville være en ret gnaven mor, hvis jeg skulle gå hjemme ved dem hele dagen. I det perspektiv, er det ret dejlgit at komme på arbejde, og kunne tale med andre voksne uden at blive afbrudt. Drikke kaffe uden at der er nogen som spilder ned af dig. Og kun tørre din egen næse, når den løber. Åh ja, arbejde er skønt 😉

Jeg håber at ovenstående kan give lidt inspiration til at holde balancen hjemme ved dig også.

2 thoughts on “Work/Life Balance Tips #4

 1. Noget jeg tænker meget over i forhold til Work/Life balance er logistik. Al tid man bruger på logistik er tid man ikke kan bruge til at være sammen med sit barn, lave mad, rydde op, dyrke motion etc.

  Og så hjælper det at have den rigtige mand og den rigtig chef! 🙂

  1. Ja, logistikken bliver et helt kapitel for sig (og et senere blog indlæg) Jeg har pt 4 km på job, og det afholder mig i mange sammenhænge fra at søge videre, da det bliver rigtig svært at finde noget tilsvarende i cykel afstand. Talk about first world problems 😉

   Og helt enig! Den rigtige mand er guld værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *