Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
pinligt
Inspiration

Bevar fokus

Posted on

Jeg er rigtig dårlig til at koncentrere mig. Så, nu er det sagt. Jeg har et ton af overspringshandlinger hver dag, og selvom jeg er effektiv, når jeg først kommer igang, så vejen til at komme igang, virkelig virkelig lang!

Jeg gør ellers alle de rigtige ting, for at undgå eller minimere overspring:

1. Jeg har struktureret min outlook kalender med farvekoder, så jeg kan se hvilke opgaver der skal laves i løbet af dagen, og hvor lang tid de ca. tager.

2. Jeg sætter min telefon til at ringe efter 25 min, så jeg får en naturlig pause i opgaven. En belønning om man vil. Det kan være en gåtur efter kaffe, snakke med kolleger eller lign. Det er bare væsentlig at jeg kommer væk fra skærmen.

3. Jeg har installeret Morphine i min Chrome browser, så jeg ikke kan bruge visse hjemmesider hele tiden. Den er ret smart, og begrænser ikke ens adgang til hjemmesiden på samme måde som en total spærring. Efter et stykke tid er min “balance” fyldt op igen, og jeg kan så bruge yderligere 5 min på facebook, før jeg bliver smidt ud igen.

4. Jeg har en liste over alt hvad der skal laves, og huskes i Onenote, og kan løbende sætte krydser (hvilket jeg elsker!) når tingene er gjort.

 

Jeg er heldigvis blevet mere effektiv efter jeg har fået børn, og har jo en fast aftale i outlook kl 16.00 der hedder “hente drengene”. Så alt skal nås inden kl 16.00, ellers hænger jeg på det igen efter kl 20.00 hvor børnene sover. Og det er heller ikke specielt tillokkende.

 

Har i nogle gode tips til at bevare koncentrationen?

 

6 thoughts on “Bevar fokus

    1. Jeg er oppe på 4 kæmpe kopper kaffe om dagen, men det er ligesom det ikke helt er nok? Hvor er den rygrad henne, når man skal bruge den!? 😉

  1. Ja… app’en Forest hjælper med at bevare fokus. Der sætter man den til at starte i f.eks. 20 minutter og hvis man så ikke bruger sin mobil i det tidsrum, så vokser der et træ op i ens skov og man kan samle sig en stor skov.

    Der udover er jeg ret begejstret for at høre klassisk musik til mit arbejde. Hjælper mig med at bevare fokus.

    1. Tak for tips, Morten! Den træ app bringer mig tilbage til den Windows pauseskærm, jeg havde i 90’erne. Der var også en tiltagende skov i et bakket terræn 😉

      Og musik er altid skønt, hvis man ikke får generet sine kolleger. Det er klart en fordel at sidde på sit eget kontor, og kunne lukke døren indimellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *