Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere

Smalltalk

Posted on

 

Smalltalk er super vigtigt. Jeg har tidligere skrevet lidt om det i netværkssammenhænge, men her kommer der en konkret liste med gode tips til smalltalk. Du kan øve dig på dine kolleger ved frokostbordet, så du er klar til de store konferencer, og andre netværks arrangemneter, hvor kunsten at smalltalke er et virkelig vigtigt værktøj. Jeg er på ingen måde god til det, men øver mig lige så stille, og forsøger altid at have lidt generelle spørgsmål klar til at bryde isen med.

Nedenstående liste er lånt fra kommunikationsrådgiver Jesper Klits bog ”Personlig gennemslagskraft”.

Bliv bedre til at smalltalke ved at:

1. Øve dig. Brug nogle af dagens uundgåelige mikropauser til aktivt at indlede en kort ordveksling med f.eks. taxachaufføren, naboen, pædagogen m.fl.

2. Tale om nuet. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal sige, så tag udgangspunkt i den fælles referenceramme: Nuet. Tal om stedet, omgivelserne, situationen eller klassikeren: Vejret.

3. Stille spørgsmål. Åbne spørgsmål åbner mennesker. Spørgsmål som: ”Hvad synes du om foredraget.?”, ”Hvorfor er du her?” eller ”Hvordan vurderer du filmen?” er velegnede til at sætte en kort samtale i gang med andre.

4. Lytte aktivt. Lyt aktivt til hvad din samtalepartner siger. Ud over at lytte med ørerne, så vis, at du lytter med hele kroppen. Lyt mere end du taler.

5. Forberede dig. Hav eventuelt to eller tre situationsrelevante spørgsmål klar.

6. Sætte mål for dig selv. Hvis du skal deltage i en reception, så beslut dig på forhånd til, at du vil tage kontakt til og smalltalke med eksempelvis tre personer, du ikke kender.

7. Huske at smalltalk er smalltalk. Hvis samtalen ikke spiller, så sørg for at komme videre.

8. Være opmærksom på kropssproget. Dit kropssprog skal være åbent og afslappet. På denne måde inviterer du til dialog og sender et signal om, at du har det komfortabelt i situationen.

9. Gøre dig klart, at det er helt almindeligt at være genert og skulle overvinde sig selv, inden man tiltaler mennesker, man ikke kender. Men husk: At evnen til aktivt at netværke og opsøge nye mennesker kan give dig mange nye muligheder.

10. Give lidt af dig selv. En samtale bliver lidt mere interessant, hvis vi er villige til at fortælle blot en smule om os selv.

 

Jeg øver mig aktivt i nummer 1 og nummer 8. Det med at øve mig på kolleger, folk på gaden og lignende er en super god måde at komme ud over rampen. De positive oplevelser jeg får på den måde, hjælper mig også med at tøjle genertheden.

Nummer 8 er svær, for jeg er ikke god til at være opmærksom på mit kropssprog. Jeg kigger ofte væk/ned i gulvet, har krydsede arme, og virker i det hele taget som, om jeg hellere ville være et andet sted. Selvom det langt fra er tilfældet. Jeg er bare lidt genert anlagt, og er bange for at komme til at stirre for meget på dem jeg taler med.

 

Jeg håber det kan give lidt inspiration, og har du flere tips må du endelig dele dem i kommentarfeltet 🙂

 

One thought on “Smalltalk

  1. Er du ensom på dit job? - CORPORATEMOR

    25. maj 2017 at 08:36

    […] eller blot være den der medbringer en kage en dag. Hvis det ikke falder dig naturligt at smalltalke, så kan det være svært. Men du gør dig selv en tjeneste ved at engagere dig i dine kollegaer. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *