Inspiration, Karriere

Hvor er kvinderne?

Posted on

Jeg har læst en rigtig interessant artikel på The Huffington Post, som jeg gerne vil dele med dig. Den viser hvordan mange både kvinder og mænd i erhvervslivet, har en helt skæv opfattelse af hvor mange kvindelige chefer der egentlig findes.

De adspurgte mænd troede at der var ca. 23 % kvinder i ledelse, hvor de adspurgte kvinder mente at der måtte være ca. 25 % kvindelige ledere (på verdensplan). I virkeligheden er der under 5 %…

Artiklen mener at grunden til denne skævvridning i folks opfattelse af kvinder i ledelse, skyldes medierne dækning. Der er simpelthen for mange sensations historier med kvindelige topledere, så pludselig tror alle at der er kvinder på alle niveauer af ledelse i erhvervslivet.

 

 

Den gode nyhed er så, ifølge artiklen, at det høje tal som de adspurgte mænd og kvinder angiver, er  udtryk for at de er mere komfortable og har accepteret kvindelige ledere i højere grad end tidligere.

Der bliver desværre ikke angivet hvordan flere kvinder så kommer i ledelse, så det emne er stadig oppe til diskussion.

 

 

 

 

One thought on “Hvor er kvinderne?

  1. Deprimerende læsning | Corporate Mor

    12. august 2015 at 11:01

    […] opfølger til mit indlæg “Hvor er kvinderne” om manglen på kvindelige ledere, kommer her en meget tankevækkende kronik, skrevet af en mand. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *