Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere

Shitstorm

Posted on

En veritabel shitstorm ramte Jobindex i sidste uge, da en journalist havde gravet en 15 år gammel artikel frem, omhandlende hvordan kvinder bør se ud til jobsamtale og på arbejde. Rådene gik på, at man ikke skulle være for udfordrende, og passe på med løst hår og andet i den dur. Alt sammen råd givet for, at kvinder ikke skulle blive opfattet som useriøse. Men disse råd faldt rigtig mange kvinder for brystet, mig selv inklusive, så der blev debatteret op og ned på facebook.

Artiklen blev lavet på baggrund af bogen “Håndbog for karrierekvinder”. Og sjovt nok er det kun påklædningsdelen, af den ellers lange bog, som bliver fremhævet. Ligeløns afsnittet er der ikke nogen der har kommenteret på. Og da bogen kom frem, var det også kun påklædnings delen som blev kommenteret.

Den ene forfatter til bogen, Sanne Udsen,  kommenterer debatten på hendes blog her:   Hun har nogle interessante pointer, og jeg synes egentlig at det er ærgerligt at det kun er påklædningsdelen, som er røget på mediernes agenda. Og selvfølgelig betyder det noget hvordan man går klædt på sit arbejde, og til jobsamtale, men det er ikke det eneste i ligestillingsdebatten som er værd at diskutere. Har vi virkelig ikke rykket os i løbet af de sidste 15 år? Hvorfor ikke gå ned i materien, og snakke om hvorfor der endnu ikke er ligeløn eller lige forhold til barsel?

Jeg håber at shitstormen mod Jobindex, kan afføde lidt mere diskussion om de vigtige emner, fremfor kun kvinders fremtoning. Vi er allesammen med på at der er dos and don’t i forhold til tøj, men hvad med do/don’ts i forhold til lønforhandling, forfremmelse og ledelse?

Vi skal videre, de damer! Kom så!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *