Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
strejke
Corporatelife, Inspiration

Netværk- repost

Posted on

Så starter efterårs sæsonen op for kurser og netværksmøder, så for nye læsere vil jeg lige bringe et tidligere indlæg om netværk:

 

Jeg troede at jeg dyrker netværk. I stor stil, faktisk. På papiret ligner jeg en der dyrker netværk. Jeg er officielt medlem af 2 netværk lige pt, hvor begge er kun for kvinder. Og derudover er jeg “partycrasher” i en række andre.

Det er en rigtig god måde at få udvidet sin horisont på, da der ofte er tema aftener, og ikke mindst, en fantastisk måde at få øvet sit small-talk gen på. Nogle gange er jeg heldig at møde andre ligesindede, jeg kan sparre med, nogle gange kommer jeg ligefrem hjem med en ny kontakt til LinkedIn skuffen. Men selvom jeg kommer hjem uden at have haft held med de to ovenstående, så har jeg altid truffet nogle meget interessante mennesker, som alle havde gode historier at fortælle. Derfor er det sjældent at jeg kommer hjem uden inspiration, og en god potion positiv energi.

Derfor var jeg ikke det mindste overrasket over nedstående artikel i Berlingske Business. De fortæller i korte træk at mange dyrker professionelle netværk som aldrig før, og at de ikke er bange for at skilte med det. Der bliver oprettet flere og flere netværk hver måned, og søgningen er stor. Det er altså en helt klar holdning til, at det er ok at møde andre mennesker blot for at booste sin egen karriere, eller sparre med andre.

berling
Tryk på billedet for at komme til artiklen

Så nåede jeg til faktaboksen med gode råd til netværk, som også er i artiklen:

gode råd

Rådene i sig selv er ikke særlig banebrydende, men det slog mig at jeg egentlig ikke er særlig engageret i mine netværk, når jeg ikke lige møder dem, eller er til deres netværksaftener. Og hvis jeg har syge børn, så prioriterer jeg ikke tema aftener om Euro’ens fremtid, og hidkalder en babysitter.

Selvom jeg synes at jeg investerer en del tid i netværket ved at tage en eller to aftener ud af kalenderen om måneden, så er det jo vand i forhold til de mennesker som virkelig netværker. Og det er ikke fordi jeg ikke har lysten, men jeg har bare ikke mere tid af give af.

Og fik mig til at huske en anden god artikel, meget tankevækkende artikel fra Forbes, om kvinder der vil det hele, men aldrig når derhen.

forbes
Tryk på billedet for at komme til artiklen

Artiklen fortæller om en kvinder der passer sit arbejde, dyrker sine netværk, har adskillige mentorer, har en fastboende au-pair til sine børn. Men alligevel så når hun aldrig rigtig op på siden af sine mandlige kolleger. Det paradoksale er, at hun gør alle de rigtige ting, hvor hendes mandlige kollegaer “blot” passer deres arbejde og går hjem. Mændene dyrker ikke netværk på samme måde, eller har mentorer og alligevel stiger de til tops.

Der er så mange specielle karrieretips til kvinder for at komme frem, og alligevel er der flest mænd på toppen stadigvæk. Meget af årsagen er selvfølgelig vores børn. Det lægger et stort pres på unge kvinder, at de skal nå det hele på en gang. Jeg sagtens forstå at mange udskyder det med at få børn til slut 30’erne, for det er altså et massivt åg at gå rundt med både at skulle jonglere børn og arbejde. Og netværk og mentor, og kompetence udvikling.

Det må være op til den enkelte kvinde at vurdere hvor meget hun får ud af netværk, og diverse møder om selv- udvikling og lignende. Der sker utrolige mange spændende ting, og jeg har personligt selv svært ved at sige nej til ret meget.

Men når det er sagt, så næste gang i skal vælge imellem et netværks arrangement, som måske kun er semi relevant for jer, og en hyggeaften med ungerne, så synes jeg i skulle læse atiklen fra Forbes. Og så vurdere om det er det værd. Får du reelt noget ud af det, eller er det blot noget du gør fordi du “bør”?

 

 

 

 

Mangler du tips til spændende netværksmøder, så vil jeg anbefale FFKJs møde om forandring, hvor Mads Vangsø (ja, ham den rødhårede fra tæskeholdet) kommer og fortæller.

Eller hold øje med Ladies First, som også snart annoncerer efterårets program.

God fornøjelse!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *