Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere

Skadelig Facebook adfærd?

Posted on

Vores adfærd på de sociale medier kan og bliver i mange tilfælde fulgt af både arbejdsgivere, og evt. potentielle arbejdsgivere. Derfor er det vigtigt, at du ikke nævner din arbejdsplads i dine facebook opdateringer, eller på andre medier på nettet. Det ved de fleste efterhånden.

Men dine likes bliver også fulgt og tracket.. Er du opmærksom på det? Jeg tror at rigtig mange af os er alt for uopmærksomme, når vi deler likes ud. Hvis dine politiske holdninger kommer til at fremstå skævt via dine facebook likes, så vil det være rigtig ærgerligt i mange henseender. Eller hvis din fætter havde bedt dig om at like en tilfældig side, og du bare har trykket uden at undersøge linket. Hvorefter det så viser sig at være noget rabiat stads, så det er også ret uheldigt.

Djøf har lavet en fin liste med 5 gode råd til at styre din facebook profil, så du ikke bliver valgt fra til et job pga. dine facebook likes. Særligt det sidste punkt er værd at huske, det er nemlig ikke altid muligt at sløre al sin aktivitet, selvom man laver grupper og “låser” sin profil for “fremmede”. Så husk endelig af fare med lempe, når du deltager i debatter på facebook sider, twitter og linkedin!

5 gode råd til din Facebook-adfærd

  • Gennemgå de sider, du har syntes godt om igennem årene og sorter de sider fra, som du ikke mener, repræsenterer dig.
  • Overvej fremover, om de Facebooksider eller statusopdateringer, du skal til at synes godt om, repræsenterer værdier, som er forenelige med dit arbejdsliv.
  • Stop op og træk vejret, inden du poster kommentarer i offentlige debatter på sociale medier – særligt hvis du er følelsesmæssigt berørt af emnet. Formuleringer har tit godt af at blive justeret, inden de offentliggøres.
  • Inddel dine Facebook-venner i forskellige grupper, så du selv kan styre, hvem der ser hvilke opslag.
  • Overvej, om du skal “lukke” din profil for personer, du ikke er forbundet med. Vær dog opmærksom på, at det typisk stadig er muligt at se de sider, du har klikket synes-godt-om til, selv om din profil er lukket.

 

One thought on “Skadelig Facebook adfærd?

  1. Be ware! – Corporate Mor

    28. januar 2016 at 10:19

    […] har nævnt det før, at man bør være påpasselig med hvad man lukker ud på internettet. Alt bliver gemt, og er […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *