Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere

Er du også vred?

Posted on

Kender du det med at din kollega pludselig sender aben i din retning, og får det gode selvkørende projekt til at fremstå som en enkeltmands sejr?  Når du bliver forbigået i lønprocessen, og endnu en gang må tage til takke med en regulering svarende til inflations raten? Eller når den politiske situation i Danmark eller i verden virker så uoverskuelig, og du føler dig så magtesløs, at det er til at græde over.

Jeg kender det, og jeg bliver så vred.. Jeg er virkelig en hidsigprop, og skal bruge enorme kræfter på ikke at give udtryk for det på arbejdet. Og i privaten, for den sags skyld, selvom det ikke altid lykkes. Det er i min optik vigtigt at tøjle vreden, for jeg har virkelig ikke lyst til at få prædikatet “hidsig” eller endnu værre “hysterisk”.

Heldigvis kan vrede også være en driver for gode ting. Vreden kan være din katalysator til virkelig at komme igennem urimeligt høje arbejdsbunker, fordi du har en fornemmelse af “fandme- nedme-de-kan-rende-mig-og-jeg-skal-vise-dem-skal-jeg”.

Jeg har fundet hjælp her, i Magasinet Sundhed, som oplister gode råd og gode overvejelser. Blandt andet er det vigtigt at overveje nedenstående, når du løber ind i en situation med vrede.

 

  • Find ud af hvad du er vred over. Hvad er du utilfreds med, ked af eller stresset over? Tal om det. Bliv bevidst om, hvad du ønsker og kan gøre ved det fremover. Og gør så noget ved det!
  • Det er forskelligt, hvad der udløser vrede. En del har svært ved at klare en afvisning og reagerer kraftigt herpå. Med små eller store, skjulte eller åbenlyse hævnaktioner. Hvis man så gengælder gengældelsen, optrappes situationen let og er svær at løse. I stedet for at forstå og slutte fred, så man kan få gavn af hinanden, havner man med destruktive beskyldninger og handlinger. Som ofte bygger på misforståelser og elendig kommunikation.
  • Vrede opstår lettere, når man er træt og udmattet, så det er klogt at sørge for at få nok hvile og søvn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *