Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere, Skønhed

The Makeup Tax

Posted on

Denne her artikel fra The Atlantic har virkelig sat tanker igang hos mig. Den tager udgangspunkt i et meget relevant spørgsmål for mange kvinder. Nemlig; “Hvorfor skal vi bruge 30 min mere om morgenen end mænd på at blive “færdige”? Det er et godt spørgsmål, hvorfor skal der bruges så meget tid på vores udseende?

Artiklens forfatter referer til flere undersøgelser hvori det er bliver etableret at attraktive kvinder tjener flere penge, og har mere prestigefulde jobs. Og makeup er jo alt andet lige, med til at øge mange kvinders attraktive sider.

Jeg holder selv meget af at have makeup på arbejde. Det giver lige ekstra selvtillid, at jeg ser vågen og frisk ud. Efter en lang nat med den yngste er mascara,concealer og lidt rouge et must, inden jeg går ud af døren. Jeg er på ingen måde “dullet”, men en moderate makeup får mig bare til at se lidt mere levende ud. Jeg ser også fin ud, uden makeup, men på en eller anden måde, så virker det bare uprofessionelt at møde på arbejde, uden at have gjort noget ud af sig selv.

Men mit udseende har jo ikke noget med min professionalisme at gøre, så hvorfor bliver kvinders fremtoning så tillagt så megen værdi i det professionelle rum?

Der er lavet amerikanske studier der viser at kvinder, som bruger en moderat mængde makeup, oftere vil blive valgt til prestigefyldte jobs, end kvinder er ikke bruger makeup. Jeg ved ikke hvordan dette studie er kommet i stand, men det lyder en smule søgt. Ud fra en dansk standard, tror jeg ikke på det, hvertfald ikke ud fra en bred kam. Jeg kunne forestille mig at det, i visse brancher som mode, detail, kommunikation og marketing, var mere udbredt, end i andre brancher. I medicinalbranchen hvor jeg selv arbejder pt, er der forholdsvis mange kvinder der går helt uden makeup (og jeg håber ikke, at det kun er fordi de ved hvad der kommer i makeup af kemiske ubehageligheder 😉 )

 

Medmindre der kommer nogle flere rollemodeller uden makeup, så tror jeg det bliver rigtig svært at vende strømmen, og få flere kvinder med på “au natural” vognen. Der er nogle af de vigtige meningsdannere som skal starte ballet, før der sker noget. Vi andre kan også, men så bliver der ikke gjort noget ved skævvridningen og den positive forskelsbehandling, for dem som så vælger at bruge makeup alligevel.

Jeg har desværre ikke svaret, har du?

 

Se denne lille musik video der glimrende illustrerer hvad makeup kan gøre 😉

 

7 thoughts on “The Makeup Tax

 1. A+K/VenterPaaVinBlog

  20. januar 2016 at 21:41

  Hah, mascara og transperant pudder fra H&M – så kører vi her! Må blive trendy en anden dag. Men ok. Ergoterapeut er vist heller ikke ligefrem prestigefyldt, host host :p

  – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.dk

  1. Corporate Mor

   21. januar 2016 at 08:47

   Men det er jo underordnet, om du har et prestige job eller ej. Du føler stadig behov for at tage makeup på, inden du skal ud af døren. Det er det der er essensen her. Hvis du var en mand, ville du nøjes med deo, og ingen ville løfte et øjenbryn..

 2. Julie

  22. januar 2016 at 08:01

  Men vi tager jo også pænt tøj på, når vi går på arbejde – det er som op, at makeup bare passer til. Jeg synes selv, at jeg sagtens kan se fantastisk ud i joggingbukser, men jeg er ret sikker på, at der ville blive kigget underligt på mig, hvis jeg mødte op i sådan et par på kontoret.
  Jeg går for resten gerne uden makeup, når jeg ikke er på job.

  1. Corporate Mor

   29. januar 2016 at 10:12

   Jeg er meget enig med dig, Julie. Jeg tror også at man ville blive set skævt til, hvis man dukkede op på kontoret i joggingtøj.
   Som Tracey Spicer siger i sin TED talk om kvinder og hvilke normer vi bliver underlagt fra samfundet side, så blev hun direkte af sin arbejdsgiver opfordret til at tage pænt tøj på. Hun lavede på det tidspunkt morgentv, bag skærmen, så der var ingen der så hende og kontoret var næsten tomt kl 4 om morgenen. Begrundelsen? Sådan skal kvinder bare se ud..
   Se mere her : https://corporatemor.dk/2015/04/19/inspiration-1/

 3. Power kvinder – Corporate Mor

  25. januar 2016 at 10:00

  […] end sine mandlige kolleger. Den er meget fint i tråd med den post jeg bloggede om forleden, nemlig The Makeup Tax, om hvorfor kvinders fremtoning og udseende bliver bedømt på lige fod med deres professionelle […]

 4. Nej desværre, du er for fed - CORPORATEMOR

  16. marts 2017 at 08:19

  […] Dette er lidt et kontroversielt emne. Lidt i stil med dem jeg tidligere har skrevet om gråhårede kvinder, og kvinder uden makeup. […]

 5. Hvad gør du, når dine kolleger møder op i festtøj? - CORPORATEMOR

  6. november 2017 at 08:11

  […] I princippet burde fagligheden være i højsædet, og ikke ens fremtoning, men i den virkelige verden bliver vi alle bedømt på vores ydre. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *