Inspiration, Karriere

Kaffemøder

Posted on

Det nye sorte indenfor netværk og jobsøgning, er kaffemøder! Du finder en person, som du er inspireret af ,eller tror kan introducerer dig til de rigtige mennesker, og så inviterer du denne person på kaffe i 1 times tid. Måske mødes i igen, måske ses i aldrig mere.

Formålet bliver defineret af dig, bare sørg for at være åben, og stil så mange spørgsmål som muligt. Måske ser du aldrig personen igen, så ingen grund til at holde igen med “udfritningen”. Hold det så konkret som muligt, så den anden part også har en reel mulighed for at svare. Eller bed på forhånd om muligheden for at stille mere filosofiske spørgsmål.

Kaffemødet behøver ikke være en del af en jobsøgnings situation. Det kan være at du gerne vil have sparring til noget helt konkret, eller er i tvivl om dit næste skridt i din karriere.

Jeg var for nylig til et “kaffemøde” med en gammel bekendt som jeg ikke har talt med i snart 7 år. En bekendt som hjalp mig igennem speciale perioden på universitetet, og som er specialiseret inden for immaterialret, ligesom jeg er i dag. Det var en god mulighed for mig for at høre hvad der rørte sig i hans branche, og pleje min relation, så jeg har den i baghånden til en anden god gang.

Jeg er også med i en ordning hos DJØF som matcher nyuddannede med “gamle” garvede damer som mig 😉 Der aftaler man et kaffemøde, og kan stille alle de spørgsmål man vil. Hvordan jeg kom ind i medicinalbranchen, hvordan man begår sig i en stor virksomhed som ny, om jeg har nogle kontakter som kunne være nyttige at personen tager fat i. Det er så mange ting, vi kan hjælpe hinanden med, så jeg kan kun opfordre dig til at kigge din Linkedin kontakter igennem, og se hvem der kunne give dig noget tiltrængt sparring.

Og så husk at sige ja tak til kaffemøde, hvis du bliver spurgt!

 

Der er flere tips til kaffemøder her:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *