Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Karriere

The imposter syndrom

Posted on

Jeg så fornylig denne artikel hos DJØF, som handler om “the imposter syndrom”. Altså den irrationelle frygt for, at blive afsløret som inkompetent, som mange af os har.

Jeg har tidligere skrevet om emnet, men jeg forestiller mig at vi er mange som godt kunne bruge en genopfrisker på, dels hvad man kan gøre for at komme sig over sin frygt, og dels at vide hvor mange andre der egentlig har det præcist som dig.

Ofte står jeg selv med en fornemmelse af, at have bluffet mig igennem min karriere, og være vanvittig taknemmelig for ,at jeg endnu ikke er blevet fyret. Andre dage er jeg bare vred over endnu ikke at være blevet udnævnt til chef 😉 Heldigvis er jeg blevet (lidt) bedre til at skrive mine kompetencer og resultater ned, så jeg hurtigt kan komme tilbage i min selvsikre rolle, på de “dårlige” dage.

 

Hvad gør du for at bevare din selvsikkerhed på jobbet? Eller føler du, at du bluffer dagligt?

3 thoughts on “The imposter syndrom

 1. stine

  27. april 2016 at 14:24

  Jeg så lige at BBC vil have tema om dette.
  Det ene kan høres her:
  http://www.bbc.co.uk/programmes/b07865h3

  og så er der også en længere artikel om det og hvorfor det måske ikke er så skidt endda her:
  http://www.bbc.com/news/magazine-36082469

  1. Corporate Mor

   27. april 2016 at 14:35

   Meget spændende, Stine!

   Det vil jeg glæde mig til at læse.

 2. Hvordan er dine forventninger til dig selv? - om præstationskultur - KARRIEREMOAR

  28. maj 2019 at 07:15

  […] for. Jeg tror det hænger sammen med min frygt for at blive afsløret som “snyder” eller impostersyndrom som det også kaldes. Frygten for at der en dag kommer en fra receptionen og eskorterer mig ud af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *