Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere, Life Hacks

Hvor vigtigt skal dit arbejde være?

Posted on

Niels Overgaard har begået et blog indlæg, som jeg har tænkt en del over efterfølgende. Temaet er denne opfattelse, som er meget oppe i tiden, at man skal have et job, som man er passioneret omkring, og som man brænder for. Hvis man ikke har det, så er det fordi man ikke har fundet den rigtige branche/chef/stilling etc.

Vi bliver vurderet ud fra vores job i stort set alle livets henseender, så det er oplagt at tillægge sit job en rigtig stor værdi. Når det første nye relationer spørger dig om er “Hvad laver du”, så har du ikke lyst til at svare “nå, men jeg har bare sådan et almindeligt kontorjob, men jeg vil egentlig hellere stå ude på golfbanen”

Som udearbejdende og karriereorienteret forælder, så tror jeg det er ekstra vigtigt at føle en vis berettigelse i kraft af sit arbejde. Hvis jeg skal være væk fra min familie, så skal jeg lave noget reelt arbejde, noget der giver mening og gerne noget der gør en forskel! Det er mange krav at stille til et job. Hvis jeg blot så det som en mulighed for at understøtte min familie og mig selv økonomisk, ville det så lette presset på mine skuldre? Jeg tror det ikke, for jeg har altid gerne ville videre og fremad.

Men jeg er alligevel begejstret for hans pointe:

“Pointen er, at vi går på arbejde for at tjene penge. Og det at tjene penge kan give mening i sig selv.Hvis arbejdet så ovenikøbet giver mening for een på et dybere plan, ja så er det jo bare fantastisk. Hvis ikke det gør, så er det også helt fint. Man kan sagtens være en dygtig, loyal og effektiv medarbejder uden at være opslugt i en kærlighedsrelation til sit arbejde. Det gør ikke een forkert. Men måske den indstilling kunne gøre, at færre bliver så krampagtige omkring deres arbejde, at de får stress af det.”

Det giver god mening at gå på arbejde for, at tjene penge. Især hvis man kan sætte sig ind i det mindsæt i et par år, måske imens man har små børn. Ikke sætte karrieren på bero som sådan, men bare udføre sine opgaver så godt som muligt, drikke kaffe med sine kolleger,og hæve sin løncheck hver måned.

Gør dig selv den tjeneste at tænke lidt over hvor du står henne i forhold til dit job, og hvad du gerne vil have ud af det, på det mere emotionelle plan. Skal dit job give mening på alle planer? Eller vil du kunne drage nytte af blot at tænke på det som “et job”? Du kan hvertfald starte med at læse Niels’ blog indlæg.

 

 

4 thoughts on “Hvor vigtigt skal dit arbejde være?

 1. Niels Overgaard

  14. april 2016 at 09:58

  Hej,

  Det glæder mig meget, når mine tanker giver mening for andre:-) Håber, at du finder den rigtige balance for dig.

  Bedste hilsner
  Niels

  1. Corporate Mor

   14. april 2016 at 12:09

   Selv tak, Niels!

   Jeg glæder mig til de næste velovervejede indlæg fra din hånd 🙂

 2. Dia // detusmukkeliv.dk

  15. april 2016 at 14:13

  Hahaha: “nå, men jeg har bare sådan et almindeligt kontorjob, men jeg vil egentlig hellere stå ude på golfbanen”. Det der er ret så meget mig, altså hvis du skifter golfbanen ud med Magasin og et glødende dankort 🙂 Jeg tror, han har en pointe i det med stress. Jeg har i hvert fald givet mig selv et par år her efter barsel nr. 2, hvor jeg bare passer mit arbejde og ikke skal stræbe efter andet og mere end bare det.

  Jeg har i øvrigt sat dig på min Liebster Award-liste – se mere på min blog her: http://detusmukkeliv.dk/2016/04/hvad-daelen-er-en-liebster-award-og-en-masse-fakta-om-yours-truly/

  Fordi du er en af mine yndlingslæsere, fordi jeg er begyndt på arbejde igen, og fordi din blog derfor helt klart skal på min bloglovin 🙂

  Kh Dia // detusmukkeliv,dk

 3. At gå på arbejde, uden at sælge sin sjæl - CORPORATEMOR

  13. september 2016 at 09:20

  […] arbejde for at leve? Fremfor at leve for vores arbejde? Jeg har tidligere været inde på emnet her, hvor Niels Overgaard havde nogle meget interessante betragtninger i forhold til hvor stor vægt der bør lægges på den […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *