dresscode
Inspiration, Mode

Kan din arbejdsgiver kræve en bestemt dresscode?

Posted on

Har du officiel eller uofficiel dresscode på dit job?

Der har været mange skriverier, og billeder af blodige fødder efter nærkontakt med høje hæle i den seneste tid. Temaet er dresscode i virksomhederne, særlig dresscodes som rammer kvinder.

Men kan arbejdsgiver godt kræve, at du går i noget særligt tøj på din arbejdsplads? Svaret er faktisk ja! Det kan de godt, men kun indenfor rimelighedens rammer, og den konkrete påklædning skal kunne begrundes i virksomhedens type. Og må derudover ikke være kønsdiskriminerende.

Det er heldigvis de færreste virksomheder  i Danmark, som direkte udstikker faste retningslinier for påklædningen. Men bare i England, er der åbenbart krav om høje hæle? Det ser godt ud, det medgiver jeg gerne, men hvordan forbedrer det arbejdet? Sagen fra England endte også med at virksomheden trak i land, og gav alle (også mænd 😉 ) lov til at gå i flade sko.

På de fleste arbejdspladser hersker der imidlertid nogle uskrevne regler om dresscode, og det kan være ret svært at navigere i. Hvis du ikke har lyst til at ligne alle dine kolleger, kunne det være en mulighed at tage en forventnings-afstemning med din chef.

 

Du kan læse mere om reglerne her, og se nogle relevante afgørelser på området. Hvis du vil læse om hvad der rør sig i US, så læs denne artikel fra NYtimes.

2 thoughts on “Kan din arbejdsgiver kræve en bestemt dresscode?

  1. Når man gerne vil ligne Claire Underwood - CORPORATEMOR

    30. august 2017 at 08:05

    […] Jeg er helt vild med den meget klassiske stil, som f.eks. præsidentfruen i House of Cards fremviser. Kjoler som viser figuren frem i klassiske farver, og med en lille detalje, som er helt underspillet, men virkelig elegant. Min nuværende arbejdsplads, og mange danske arbejdspladser er meget casual, og jeg er ganske overdressed 80% af tiden. Det generer mig på ingen måde, alle må gå i det tøj de føler for. Jeg kan dog ret godt lide at være klassisk påklædt/velklædt. I de europæiske nabolande vil de ofte betragte mig som meget casual, med semi flade sko og løst hår, så min stil er endnu ikke klar til udenlandsk dresscode. […]

  2. Naturlig dresscode eller mandschauvinisme? - KARRIEREMOAR

    8. juni 2019 at 07:26

    […] 2016 skrev jeg om en sag fra england hvor en vikar hos PwC blev sendt hjem, da hun ikke ønskede at gå i høje hæle på arbejde. Der var mange skriverier på daværende tidspunkt, for hvor langt kan en arbejdsgiver strække […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *