Inspiration

Grå guld?

Posted on

Jeg har endnu engang været i arkivet, og fundet en interessant blog post frem, som jeg bragte her på siden i efteråret 2015. Da jeg stadig finder grå hår i min manke, og stadig ikke har accepteret min tiltagende grå tilstand, så er indlægget stadig aktuelt. Jeg er imellemtiden blevet 32, men er bare ikke klar til grå striber. Det har dog ikke påvirket min status på arbejdsmarkedet, men derfor er problemstillingen jo stadig aktuel.

Læs med herunder, og se om du har samme opfattelse af gråt som jeg.

 

_________________________________________________________________

Jeg stødte tilfældigt på denne artikel, samme dag som jeg fandt (endnu) 3 grå hår i min fine lysebrune manke. Artiklen beskriver hvordan der er et stigende pres på kvinder for at se godt ud. Det er i sig selv ikke noget nyt, men det strækker sig hele vejen til håret. Jeg troede egentlig at kvinder som Gun-Britt her i Danmark, havde gjort det mere “legitimt” at være en lækker silverfox, men antallet af kvinder som får farvet hår, stiger og stiger.

Margrethe Vestager har valgt at beholde sine grå stænk. Thumbs up!

Jeg må indrømme, at jeg heller ikke selv er klar til at blive grå i en alder af 31. Jeg tillægger gråt hår samme værdi som der omtales i artiklen, nemlig at man er gammel! Og vi er bare nogen som bliver grå i løbet af 30’erne, så den er helt gal med selvopfattelsen. Og det på trods af, at mænd med gråt hår opfattes som erfarne, og kompetente. Hvorfor kan den ikke overføres til kvinder? Hvorfor skal vi lægge under for presset om at se evigt unge ud?

George Clooney er grå med grå på, og alligevel finder utrolig mange ham både kompetent og lækker.

Det er en sørgelig udvikling, og jeg har desværre ikke svaret. Meget af problemet ligger jo i vores (min) egen selvopfattelse. At gråt er lig med gammel.

Imens jeg arbejder på min selvopfattelse, og accept af min krops forfald, så lader jeg de små grå blive. Og afventer om de ikke kan bruges til min fordel på et tidspunkt. Hårfarvning og kemi er ikke vejen frem.

One thought on “Grå guld?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *