job
Corporatelife, Inspiration

Hvorfor et 8-16 job kan være en god ting!

Posted on

 

Iværksætter, digitial nomade, freelance, startup, hvilket job har du?

I disse disruptive tider, hvor alle fortæller om de digitale indfødte og drømmen om iværksætter virksomheder, så synes jeg også vi skal slå et lille slag for et helt almindeligt corporate job. Jeg siger ikke at det er bedre, blot at der er fordele og ulemper ved alt ! Og så kan vi jo ikke alle være freelancere, der skal også være nogen der “arbejder”.

 

1. Økonomiske fordele

De mest åbenlyse fordele ved 8-16 jobbet er naturligvis sikkerheden. Du har et opsigelsesvarsel, fast løn, pension, måske kantineordning, en IT afdeling, og så videre. Den slags er sværere at få og ikke mindst overskue hvis du er selvstændig. Pensionsordning er næppe øverst på listen, hvis du er igang med at starte din egen virksomhed.

2. Samarbejde

En anden god ting ved dit 8-16 job er det store menneskekendskab du får. Ved at arbejde sammen og for andre mennesker, så bliver du på et eller andet tidspunkt nødt til at samarbejde med personer som ligger langt fra dig, både fagligt og personligt. Det hedder “samarbejdserfaring” og “forandringsparat” på HR’sk, og er en rigtig god ting 😉

3. Erfaring

Erfaringen fra virksomhedens kultur er også rigtig vigtig at have med i baggagen. Alle virksomheder er forskellige, men hvis du kan lære at aflæse hvordan organisationer bliver sat sammen, og hierarkier bliver dannet, så har du et rigtig godt udgangspunkt til både at navigere i dit nuværende job, men også hvis du skal være selvstændig på et tidspunkt.

4. Friheden

Du har ikke det overordnede ansvar, og det giver lidt mere frihed. Byrden er ikke udelukkende på dine skuldre, du skal ikke lave overskuddet helt alene, så du kan også holde fri når du går hjem (på de gode dage).

Jeg er selv meget begejstret for at være ansat, selvom drømmen om selvstændig også spøger i baghovedet. Men kantineordning, pension og ordnede forhold kan altså også noget. 8-16 er nok lidt firkantet sat op, for de fleste arbejder en del mere end de 37 timer. Men i den ideelle verden kan du gå hjem og holde fri..

 

Har du et 8-16 job? Hvad synes du er det bedste ved det?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *