julestress
Life Hacks, Work/Life Balance

Sådan undgår du julestress

Posted on

 

Nu nærmer julen sig, og her kommer et par overlevelsestips til de travle damer

Dette indlæg er lavet i forbindelse med Bloggers By Hearts julekalender

 

 1. Gaver   

  Køb gerne online og få det leveret. Hvis du er usikker på om modtageren vil kunne lide det, så køb det i en dansk online butik, hvor der også er en fysisk butik tilknyttet, så modtager har mulighed for at bytte gaven selv. Der er indimellem penge at spare, og i det mindste sparer du tid ved blot at bruge en aften på at få bestilt alt. Og husk at alle bliver glade for et gavekort! Jeg har selv shoppet på Saxo , Kidz-world, og andre online steder for at finde de helt rigtige ting.

  bordkort
  Nemmeste bordkort løsning
 2. Julemad

  Hvis du står for juleaften, er der forskellige ting til menuen som skal være på plads, afhængigt af din families traditioner. Hos mig får vi både and og flæskesteg, og det kan være lidt en udfordring at få plads til alt på en gang. Jeg køber gerne anden færdigstegt, så den bare skal lunes den 24. Der er flere slagtere som tilbyder denne løsning. Alternativt kan du stege anden den 23, og lune den dagen efter. Grøden til risalamande kan fint laves den 21-22 hvis du har plads på altanen eller terrassen. Selve risalamande kan laves den 23, og blot stilles på køl.  Det kan godt betale sig at lave en køreplan for hvad og hvornår maden skal laves, for at undgå julestress på dagen. Især hvis det er din første julemiddag. Jeg har som du er velkommen til at tage udgangspunkt i. 

 3. Juleindkøb

  Her vil jeg anbefale et sammenskudsgilde. Juleaften er blevet afholdt hos mig de sidste mange år, og inden vi mødes, udsender jeg en liste over hvad de enkelte skal medbringe til festen. Julemad kan godt blive lidt af en udskrivning hvis du selv skal stå for at købe alt. Ved sammenskudsformatet kan du bede svigermor om at tage rødkål og flæskesteg med (hvis hun bor tæt på, kan hun evt. stege den inden hun kommer), onkel står for rødvinen og så videre.  Menuen er ret standard i de fleste hjem, og tingene er nemme at medbringe, da det primært er ting på glas. Hvis du alligevel skal stå for indkøb selv, så få lidt hjælp til alle de tunge ting på nemlig.com eller lignende online service. Ingen julestress her.

guirlande
Hvis du ikke kan spise dig igennem julens mange kager, så prøv en kage guirlande. Max jul point for denne!

Når du har planlagt dig ud af forberedelserne, og husket at uddelegere, så husk at nyde selve juledagen! Der skulle gerne være plads til gåture, julepynte træet, læse historier, måske lade de yngste i familien åbne en pakke lidt før tid. Det bliver SÅ hyggeligt, og jeg glæder mig allerede helt vildt!

Rigtig god fornøjelse med juleforberedelserne!

I morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts julekalender, når låge nr. 9 åbnes kl. 9.00 hos Maria Silje på mariasilje.dk

2 thoughts on “Sådan undgår du julestress

 1. Pingback: Tips til en stressfri jul! - CORPORATEMOR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *