lysindfald
Inspiration

Det gode arbejdsmiljø – tips & tricks

Posted on

Har du styr på lysindfaldet på dit kontor eller på hjemmekontoret?

Indretningen af dit kontor er ikke tilfældig. Det bør det ihvertfald ikke være, da det har meget stor betydning for din trivsel og produktivitet. I skrivende stund sidder jeg i et storrumskontor, hvor markiserne netop er rullet ned udenfor, for at skygge for det fantastiske solskinsvejr på Bryggen… Det er 25 grader udenfor, og alligevel sidder jeg i mørke og air con..

Men på grund af de “intelligente” markisers eget liv, så kom jeg til at tænke på lysets påvirkning af mit arbejde. Udover ovenlys har jeg også en arkitektlampe på mit skrivebord, og jeg sidder med siden til vinduet, så lys indfaldet kommer fra 2 sider samt foroven. Jeg kan læse mig til på Videnscenter for Arbejdsmiljø.dk , at mit kontor faktisk er helt efter bogen. Jeg har udsigt til vindue, og der er afskærmning fra solen. Jeg synes dog at afskærmningen er ret heftig, og overvejer om der skulle bestilles ekstra lamper.

Hvis man havde brug for lamper til køkken eller cafe område, så kunne disse være ret fine. 

lamper til køkken
lamper udsalg

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Der er meget mere information at hente om at indrette det gode hjemmekontor, eller det gode storrumskontor her. Udover lysindfaldet er støj også et vigtigt emne. Særligt hvis du sidder i storrumskontor. Der kan gøres meget i bygningen for at sætte støj-nedsættende materiale op i loftet, eller særlige højtalere med white noise. Derudover er det også væsentligt med en sund kultur, hvor kollegerne viser hensyn, og ikke taler henover bordene, eller råber i fællesrummet. Der kan laves en officiel politik eller retningslinier, så der bliver taget hensyn til de forskellige behov. Nogle trives med ro, og andre med meget snak.

Den fineste arkitektlampe! 

 

 

Hvis du vil læse mere om det gode arbejdsmiljø eller storrumskontor, så se endelig mit tidligere indlæg her.

 

One thought on “Det gode arbejdsmiljø – tips & tricks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *