Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
sydhavnen
Blandede bolcher, Inspiration

Fordi alt er godt i Sydhavnen

Posted on

Som led i en “by”stafet hos BloggersByHeart, vil jeg i dag skrive om Sydhavnen i København, som er mit fantastiske hood!

Det kan virke lidt atypisk i forhold til mine meget corporate indlæg til daglig, men min base i Sydhavnen betyder enormt meget i forhold til at holde en sund balance i mit arbejdsliv, og velbefindende. Jeg er jo jydsk tilflytter, og har boet i København i snart 10 år. Jeg flyttede til “storbyen” da jeg skulle skrive speciale for der havde jeg fået nok af Aalborg 😉

Jeg startede på Østerbro, rykkede videre til Frederiksberg, og i 2010 flyttede jeg så til Sydhavnen. Og har været her lige siden!

Hvad er der særligt ved Sydhavnen?

Sydhavnen er et fantastisk sammensat kvarter, og et lille lokalsamfund i byen. Sydhavnen er en del af København, og der er kun 15 min på cykel til Rådhuspladsen, men det føles helt anderledes end de traditionelle brokvarterer i byen. I Sydhavnen er der grønt, og der er vand! Det er et gammelt arbejderområde, og folk er stadig lidt rå i kanterne, selvom der efterhånden er flere børnefamilier end fabriksarbejdere. Der er en helt særlig stemning af at være på landet, selvom du stadig er midt i byen. For 10 år siden begyndte den “nye” del af Sydhavnen at blomstre op, og idag er der bygget enormt mange nye lejligheder langs vandet på Sluseholmen og Teglholmen, de nye kvarterer hedder i Sydhavnen.

Sydhavnen har fine havneområder, Tippen – et fedt grønt naturreservat, og Vestre Kirkegaard som er et grønt åndehul midt i betonjunglen.

Hvor spiser man den bedste frokost i Sydhavnen?

Cafelivet i Sydhavnen har oplevet et boost de sidste 3-4 år, og der er nu endelig kommet nogle valg muligheder. Tidligere var her primært bodegaer, men nu er der kommet cafeer, og tilmed nogle gode nogen af slagsen. Især Rallys er værd at fremhæve med deres toast og smørebrød. De laver også rigtig god kaffe.

Hvor spiser man den bedste aftensmad i Sydhavnen?

Her er der faktisk flere steder som konkurrerer lidt om pladsen. Jeg er meget begejstret for South Habour cafe, som laver skøn Marrokansk inspireret mad. Det fås også som Takeaway, men du må endelig ikke snyde dig selv for et besøg i cafeen. Ejerne har formået at skabe en virkelig hyggelig cafe, lige ved Sydhavns station. Indenfor ænser man overhovedet ikke trafikken, og maden er skøn!
Er du mere til en god burger, så er der Teglværket, Sydhavnens helt nye strandbar som jeg forudser bliver et hit hele sommeren. Og der er også Rumbles som, trods en virkelig kedelig lokation bag ved en kæmpe STARK butik, serverer uovertrufne burgere!

I hvilke butikker er det bedst at shoppe i Sydhavnen?

Tøjshopping i traditionel forstand kan man faktisk ikke i Kbh SV. Der skal du til Vesterbro, Indre by eller evt. på Fisketorvet. Men for den gourmet interesserede er der mange gode muligheder i SV. F.eks. SuperMarco, Sydhavnens helt eget italienske marked. Her kan du også spise i cafeen, og hente lækker italiensk takeaway og galato til meget rimelige priser. Det er den skønneste butik, og personalet er ægte italienske, og altid gode til en lille snak over varene.

Hvor kan man tage hen på en regnvejrsdag i Sydhavnen?

Den lokale Riccos er altid et godt bud, eller den hyggelige HULA på Borgbjergsvej. Hvis man har børn, så er der mange aktiviteter i den lokale folkekirke, og Kvartershuset har et minilegeland, hvor der også er kaffe til forældrene.

Hvad er mit hemmelige/yndlingssted i Sydhavnen?

Den lille Kahyt og Kaffe cafe er virkelig en lille perle på grænsen mellem Vesterbro/Islands Brygge og Sydhavnen. Her er en gammel båd blevet bygget om til cafe, med respekt for de maritime detaljer. Her kan du købe kaffe, kage og indimellem ægte skipperretter som labskovs og fiskedeller. Derudover er det lokale bibliotek Karens Minde, som et virkelig skønt sted, hvor derudover et bibliotek også er gode ude arealer med kaniner, geder, og heste.

 

Derfor elsker jeg at bo i Sydhavnen

Der er en fantastisk pioner ånd i både det nybyggede og det gamle Sydhavn, og naboerne er virkelig en stor del af min fascination af området. Der er så mange mennesker som gerne vil området og hinanden, og der er bliver skabt rigtig mange gode initiativer som lokal idrætsforening, madklubber, søspejderklub, og meget mere.
Og så er det tilmed tæt på København, og alle de tilbud som findes der. Jeg flytter ikke lige foreløbig!

Søndag den 25 juni rykker BloggersbyHearts store by-stafet videre til Brønshøj-Husum! Her kan du læse mere hos Jeannette på Jeannette West.dk 

3 thoughts on “Fordi alt er godt i Sydhavnen

 1. Vejen til Birkin

  11. juni 2017 at 21:39

  Hej Randi. Sikke gode stede du har fundet, steder jeg slet ikke kendte til, selvom jeg har boet på Teglholmen i 7 år.

  /Annette

  1. Corporate Mor

   12. juni 2017 at 08:26

   Tak skal du have, Annette! Området udvikler sig også med lynets hast, så indenfor de sidste 2 år er der virkelig kommet gang i cafe-livet. Jeg flyttede til Sluseholmen før broen til Teglholmen stod færdig, og dengang var området lidt byggeplads trist. Det er heldigvis blevet meget bedre 🙂

 2. Birte

  14. juni 2017 at 11:55

  Tak for indlægget, du nævner alt det, hvorfor jeg også elsker at bo i Sydhavnen 🙂
  Hilsen
  Birte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *