forhandling
Karriere

Behøver lønforhandling at være ubehagelig?

Posted on

Svedige håndflader, tør mund, og frygt for afvisning.. lyder det bekendt?

Som skrevet ved mange andre lejligheder, så er lønforhandling noget der sker HELE året. Det kan ikke hjælpe noget først at gå i gang ugen før selve lønforhandlingsmødet skal ske.

Foranlediget af en undersøgelse som DJØF netop har offentliggjort, så synes jeg det er tid til at tale lidt om lønforhandling igen-igen. Undersøgelsen viser hvilke ord som de adspurgte forbinder med lønforhandling, og blandt dem ligger “ubehageligt” og tilmed “pinligt” ret højt på listen.

Jeg kan sagtens forstå at lønforhandling ikke ligger højt på nogens yndlingsliste over gøremål. Men det kræver kun et lille skift i mindset at komme lidt mere overens med tanken om forhandlingen. Det er en konflikt situation, for du skal bede din chef om noget, som vedkommende måske ikke vil give. Men samtidigt er din chef som udgangspunkt interesseret i at du er glad. Løn og trivsel hænger sammen langt hen af vejen, så derfor skal du ikke nedtone dine krav bare af hensyn til kontorfreden.

Jeg har tidligere skrevet om løn forhandling og gode råd, så her kommer listen.

  1. Lønforhandling
  2. Lønforhandling
  3. Lønforhandling

Og hvis du mangler inspiration til alternativer du kan bringe på banen, som ikke er rede penge, så er der inspiration til fryns her.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *