dårlige møder
Karriere

Sådan slipper du for dårlige møder

Posted on

Der er ingen dagsorden, mødet er indkaldt med 2 timers varsel, og ingen ved helt hvorfor..

Efter jeg er skiftet fra privat til offentlig, går jeg til flere møder end nogensinde. Det er vildt så mange møder der bliver indkaldt til, og kvaliteten er helt ærligt meget svingende. Jeg tror det bunder meget i det uklare mandat der er blandt medarbejderne til hvor langt de må gå, og hvor meget deres chefer skal ind over.

Jeg har selv siddet i et ledelsesvacuum, og hvor jeg ikke har noget imod at tage ansvar for beslutninger og retninger i et projekt, så er der flere af mine kolleger, som foretrækker at gå med livrem og seler. Hvilket også er klogt i mange tilfælde.

Jeg har også mistænkt den udprægede silotankegang for at være hæmmende for medarbejdere i at se formålet. Er vi kun til for borgernes skyld? Og hvis det er tilfældet, hvorfor kommer politikerne så med mange benspænd, som besværliggør serviceringen af borgerne?

Hvis medarbejderne har svært ved at se formålet med “butikken”, så er det klart at vi er nødt til at mødes hele tiden. For ingen ved hvor vi skal hen.

Men derfor behøver jeg heldigvis ikke finde mig at at blive inviteret til dårlige møder. Herunder er der en fantastisk infografik som kan vise hvornår det er nødvendigt at indkalde til møde. Den er selvfølgelig humoristisk, men jeg synes godt man kan reflektere lidt over hvilke tanker man gør sig inden et møde.

 

Der er mange flere gode tips i denne TED artikel, med tilhørende video. Jeg har også skrevet om emnet før, både om gode møder her og om effektive møder her. Hvis du har tips til at undgå dårlige møder, så er kommentarfeltet åbent!

 

 

One thought on “Sådan slipper du for dårlige møder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *