barsel
Inspiration

Retur på job efter barsel?

Posted on

Har du overvejet din arbejdssituation efter endt barsel?

Der er mange overvejelser forbundet med at få børn. Det første stykke tid er dit job sandsynligvis ikke i fokus, for der fylder tiden med babyen en del. Medmindre du erselvstændig, for så har arbejdet gerne lidt større fokus.

I alle tilfælde kan det være en rigtig god ide at gøre dig nogle tanker om hvordan du ser din opstart efter barsel.

Jeg tog hhv. 9 og 11 måneders barsel med mine 2 drenge. I første omgang havde min kæreste mulighed for at tage lidt barsel efter mig, så det udnyttede vi. Anden gang havde han desværre ikke mulighed for barsel, så der tog jeg det hele. Og jeg nød det rigtig meget! Især fordi det var mit sidste barn, så jeg dyrkede babybio, og kaffeaftaler i et væk.

Ved mit første barn havde jeg slet ikke tænkt på at lave en forventningsafstemning med min daværende chef, om hvad og hvordan jeg skulle komme tilbage på job igen. Det resulterede så i at jeg blev flyttet fra en afdeling til en anden, uden at blive varslet først. Jeg så det på en intern email, hvilket var ret nedslående.

Derfor, belært af erfaring, så lavede jeg løbende forventningsafstemning med min chef både før og under min anden barsel. Det gav en rigtig god ro, og jeg vidste præcis hvad jeg skulle tilbage og lave og hvorfor. Og det gav mig lidt ekstra tid til at fokusere på babyudstyr, og tumlerytmik. Der er selvfølgelig ingen garantier for at dit job ikke bliver omlagt alligevel, men ved at være forberedt, så er slaget ikke ligeså hårdt.

Hvilke punkter bør du overveje?

En ting er hvornår du ønsker at starte igen. Det er meget individuelt hvor længe barsel man har lyst til/ kan få, og en afvejning som du må tage med din partner.

Derudover er der en række ting som du kan overveje i forbindelse med din opstart. Vil du starte fuld tid efter barsel, eller vil du bruge nogle af dine barselsdage så du kan få en ugentlig fridag og starte langsomt op igen? Eller vil du gerne på deltid i en periode imens dit barn er lille?  Din chef vil dig helt sikkert det bedste, og i barselsperioden er dine opgaver forhåbentlig blevet delt ud til andre eller overtaget af en barselsvikar, så derfor kan det være muligt at starte op med lidt færre opgaver, eller på deltid hvis det passer bedst ind i din familie.

Hvis du er Djøf’er så tilbyder de forskellige former for rådgivning og et barselsnetværk, som jeg kun kan anbefale. Der var kaffe, croissanter og kloge damer med søde babyer. Og det var rart at komme lidt ud og bruge hjernen efter at have hørt på babypludder længe. Pt. er det kun tilbudt i Hovedstadsområdet, men hvis du kontakter Djøf er jeg sikker på at de vil etablere et netværk i det jyske også.

 

 

Mangler du udstyr til børn i forbindelse med din næste barsel, så tjek shoppen her.

2 thoughts on “Retur på job efter barsel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *