fejl
Inspiration

Så mange fejl laver jeg hver dag!

Posted on

Det er lidt et tabu, men det bør det ikke være, for vi gør det alle..

 

Det at lave fejl er noget alle gør. ALLE! Men der er meget forskel på hvordan man vælger at håndtere sine fejl.

Jeg laver fejl hver dag. Alle mulige fejl. Lige fra større procedure fejl som der kræver lidt brandslukning at få reddet ud igen, til at spilde kaffe ud over min chef. Og det er nederen, i mangel af bedre ord. Men samtidigt bliver jeg nødt til at minde mig selv om at det også er en vigtig læringsproces. For hvis jeg aldrig prøvede noget af, så bliver jeg aldrig bedre. Tænk at gå igennem livet og bare være. Fordi man var alt for bange for at lave fejl.

Noget af det jeg har det lidt stramt med er telefonsamtaler. Det er ganske irrationelt, men jeg er simpelthen så utryg ved at ringe op til andre mennesker. Det kræver mental forberedelse for mig, at trykke tallene ind og ringe op. Jeg har spurgt mig selv mange gange om hvad der ligger til grund for den her frygt. Og er kommet frem til at det er en blanding af frygten for at blive afvist, og frygten for at fejle i mit budskab. Min telefon “skræk” giver sig udtryk både arbejdsmæssigt og privat. Især privat, fordi der er meget mere på spil, når det handler om de nære relationer.

Jeg er heldigvis blevet bedre til at tage telefonen og ringe op, så det kan læres. Jeg har sjovt nok ikke noget problem med at svare telefonen, når andre ringer til mig. Det er kun den anden vej rundt, for jeg vil jo egentlig gerne tale med andre mennesker.

Det er hvad der sker, når man tager hænderne op af lommen!

Idag har jeg sendt en mail til en forkert modtager, hvilket resulterede i at jeg blev nødt til at ringe op for at glatte ud. Det er de værste samtaler. Der hvor JEG skal ringe op, og JEG har lavet en fejl.. Men hun var så forstående i den anden ende, at det endte med at blive helt behageligt. Og sådan går det de fleste gange, når jeg laver fejl. Fordi de færreste mennesker begynder at råbe og skrige fordi man har lavet en lille fejl. For de laver jo også fejl hver dag.

Jeg tror det er vigtigt at huske at man ikke er den eneste der laver fejl (selvom det er svært i situationen), og at man lærer af sine fejltrin. Og så iøvrigt huske at sende chefen en mail fredag eftermiddag med den store fejl man har brug for hjælp til at udrede, for så har vedkommende haft tid til at dampe af weekenden over 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *