storrumskontor
Karriere

Ville du selv vælge et storrumskontor?

Posted on

 

Konstant mumlen, telefoner der ringer, dårlig luft.. Bare nogle af “glæderne” ved storrumskontor.

Jeg har tidligere skrevet om storrumskontor, og hvordan min oplevelse af at gå fra en-mands kontor til storrum har været.

Der kommer løbende artikler om emnet, og jeg synes det er meget interessant at følge med i. I mange lande er storrum blevet indført, fordi det har været dyrt at købe jord, så muligheden for at “sturve” flere mennesker sammen på lidt plads har været meget tillokkende. I Danmark er jordpriserne ikke just problemet, medmindre man arbejder på en lokation centralt i en af de større byer. I Danmark laver man storrumskontor af årsager som “syngergieffekt”, og “vidensdeling”. For nogle virksomheder, i nogle afdelinger giver det rigtig god mening. Hvis du har et team som alle arbejder sammen på samme projekt, så kan der være mange fordele ved at sidde tæt sammen.

Hvis du derimod skal koncentrere dig, og er nødt til at fordybe dig i arbejdet dagligt, ja så er du på den. For det er nærmest umuligt at fastholde koncentrationen i et storrumkontor. Selvom alle passer på, så kan du ikke undgå at kigge op, når kommer forbi. Det er ren refleks, og så bliver du taget ud af opgaven, og skal bruge tid på at komme tilbage i zen igen.

Jeg kan heller ikke lade være med at lytte med, når min kolleger taler sammen over skrivebordene. De gør det meget stille, men min hjerne er bare indrettet til at lytte efter, når der er lyde. Og der er mange regler, både nedskrevne og uskrevne, men støjen er konstant.

Ny undersøgelse

Af samme årsag, kunne jeg nikke genkendende til stort set alle punkter i denne artikel fra Djøf. Din hjerne bliver mere stresset, jo flere indtryk der er. Og der vil uafværgeligt være flere indtryk i et storrumskontor, end på et enkeltmandskontor.

Artiklen siger dog at ens performance ikke nødvendigvis lider skade af de mange indtryk, men når hjernen opfatter alle stimuli og sender stress signaler gennem kroppen, så forestiller jeg mig ikke at man kan blive ved med at fastholde den samme performance. Det kunne være interessant hvis der var lavet en undersøgelse som målte mængden af stressramte fordelt på hvilken type kontor de havde. Ville der så være flere stressramte i et storrumskontor? Eller er der så mange faktorer bag en stressmelding at storrum “blot” kunne være den sidste ting som fik læsset til at vælte?

Hvis jeg skulle vælge mellem storrum og enkeltmandskontor i dag, så ville jeg vælge enkeltmandskontor. Der er bestemt fordele ved storrum, men slet ikke så mange at det kan opveje ulemperne.

 

 

 

3 thoughts on “Ville du selv vælge et storrumskontor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *