kuffert
Inspiration, Rejse

Sådan pakker du bedst din kuffert!

Posted on

                                                                                  Kufferten er modtaget i gave fra Helm

Ferien er så tæt på, at jeg næsten kan mærke det nu!

Den står på sol og sommer i Spanien for mit vedkommende denne sommer, og jeg glæder mig til god mad, lange sommeraftener, og solbrune børn.

Vi har lejet en bil som klar i Madrid lufthavn, og derfra skal vi køre rundt til flere forskellige destinationer i Nordspanien. Vi skal blandt andet bo på vinslot, besøge Santiago de Compostella, og bade lige så ofte vi kan komme afsted med det.

Så det stiller jo visse krav til garderoben, og ikke mindst til hvor rummelig kufferten er. Vi har tidligere benyttet Airbnb, når vi har rejst, og det har givet mulighed for at vælge et sted med vaskemaskine. Men denne gang er det hoteller hele vejen rundt, så der skal pakkes til 14 dage.

 

Den lækre gule sag på billedet er en American Tourister Soundbox spinner. 

Vejret bliver godt, omend det kan være ustadig i Nordspanien. Jeg har lavet en liste over hvad jeg skal have med på turen:

Undertøj til 14 dage
1 par culottebukser
3 luftige kjoler
2 par shorts
2 par “shape” trusser med lange ben (jeg har tykke lår, og skal have dem på under en kjole, hvis jeg skal gå langt)
1 nederdel
5 t-shirts/toppe
1 skjorte ( til dagen efter at jeg er blevet solskoldet 😉 )
1 let jakke, og 1 striktrøje til om aftenen
1 par behagellige sko (Adidas kondier i mit tilfælde)
1 par sandaler
1 tynd blazer
1 kimono
1 par klipklppere
1 par pæne sandaler (uden hæl)
Strømper
2 badedragter
2 par solbriller
Stråhat
Toilettaske med hele familiens nødvendigheder, herunder hovedpinepiller, plaster.

Og måske en våddragt.

 

Resten af familie skal have ca. lige så meget med, plus våddragter. Så vores kufferter bliver max. pressede.

Tips til nedpakningen

Når jeg pakker min egen kuffert, prøver jeg at vælge enkeltdele i rimelig neutrale farver, så det kan passe sammen på kryds og tværs. Og jeg starter gerne pakke processen i god tid. Både af hensyn til at få vasketøjet klaret, men også så jeg kan nå at ombestemme mig undervejs 🙂 Det almindelige bomuldstøjet bliver rullet sammen, for at spare plads, og det som krøller kommer øverst i kufferten.  

 

Lange bukser og kondisko tager jeg oftest på i lufthavnen, for at spare plads i kufferten. Og for at beskytter mig selv mod den heftige aircondition som altid er i lufthavnen og på flyvet.

Jeg har iøvrigt kun kufferter i pangfarver. Det er så meget nemmere at genfinde sin meget gule kuffert på bagagebåndet i lufthavnen, og der er ikke andre som kommer til at tage den, og lige skal åbne og tjekke indholdet!

Opsummeret skal du være opmærksom på følgende, når du begynder at pakke din kuffert:

  1. Vælg tøj som passer sammen på kryds og tværs. Det er nemmere sagt end gjort, men det er virkelig en fordel når du først kommer afsted.
  2. Start pakke processen i god tid. Så kan du nemlig ombestemme dig undervejs, og få de rigtige ting med. Og forhåbentlig undgå at glemme for meget.
  3. Rul dit bomuldstøj sammen for at spare på pladsen.
  4. De tunge ting skal nederst i kufferten, og det som krøller let skal pakkes øverst.
  5. Tag dit varme og “tunge” tøj på i lufthavnen, og spar mere plads i kufferten. Der skal jo også være plads til souvenirs på hjemvejen.
  6. Vælg kuffert i en markant farve, eller sæt et kendetegn på kufferten, så den bliver nemmere at genkende.

 

Rigtig god ferie!

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *