Blandede bolcher, Life Hacks

Den gode base

Posted on

Hvis det virker i Spanien?

I sommerferien turede vi rundt i Spanien, og der var skønt. Både mad og udsigt. Især byerne, og måden de bygger deres huse på er helt særegent, og gør virkelig at man kan mærke at man er kommet sydpå. Noget af det særlige er også at de bor flere generationer sammen, under et tag. Det giver nok både fordele og ulemper, men jeg kunne nu godt forestille at der var flest fordele ved at bo sammen med sine forældre, og bedsteforældre.

Hvis man skulle gøre dem kunsten efter, så kræver det nok først og fremmest vilje, og derefter en form for forventningsafstemning mellem parterne.

Og så kræver jo nok nogle helt særlige arkitekttegnede typehuse, og et openminded typehusfirma, men når det er på plads, så kan jeg kun forestille mig at det kunne blive rigtig godt. Ide-huse.dk har f.eks. en type hus der hedder “Gårdhavehus”, hvor du nærmest får 2 huse ved siden af hinanden, og et lille fælles rum. På den måde kunne begge parter trækker sig lidt tilbage, når det var tid eller behovet opstod. Og man kunne mødes i fællesrummet, eller ude i haven.

Det bliver vanskeligt at finde to huse på samme vej, som lige passede ind i familiens behov. Og selvom man boede på samme vej, så vil det ikke blive helt den samme nærhed, som hvis man boede lige ved siden af, eller ovenpå hinanden.

Mine børn ville elske det! Tænk at kunne rende ind til bedsteforældrene lige når man ville. Det svære bliver dels at lokke med bedsteforældrene (helt fra jylland) og dels at finde en ledig byggegrund her i sydhavnen..

Indtil videre vil jeg begynde at banke nogle sænkede gips lofter ned, og i hemmelighed drømme om et typehus, lige her på havnen. Det kunne være så skønt!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *