Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Inspiration, Karriere

Står du ved din alder?

Posted on

Glæder du dig til at blive en silver fox?

Jeg skrev dette indlæg for 3 år siden, og det er fortsat aktuelt. Nu nærmer jeg mig min 35 års fødselsdag, og jeg kan mærke at det med alderen er faldet i baggrunden. Men jeg kan sagtens forstå at hvis man var 32 og barnløs, måske ville være lidt påpasselig med at skrive ens alder i en jobansøgning.

 

Håber at indlægget fortsat kan inspirere.

 

————————————————

What’s age got to do with it?

Der har været megen diskussion i på det seneste, efter Berlingerens blog udgav dette indlæg. Den mandlige blogger synes det er påfaldende så få kvinder, som har deres alder til at stå synligt på de sociale medier, som Facebook og Linkedin. Der var i kommentarfeltet meget delte meninger om, hvorvidt ens alder skulle fremgå på diverse profiler eller ej.

Tendensen viste hurtigt at kvinderne som var 40+ stolt viste deres alder frem, og ikke syntes at det skulle have nogen betydning. Hvorimod dem som er i den “fødedygtige” alder, alle havde valgt at skjule deres alder, enten på eget eller på diverse headhunters opfordring.

Jeg synes det er meget interessant, at se præcis hvor ligegyldig alderen bliver, SÅ snart at man er ude over det med at få børn. Jeg synes det er ærgerligt, at være nødt til at skjule min alder. For det gør jeg i mange sammenhænge. Jeg er 31 år (en lille måneds tid endnu), og har derfor udsigten til 8-9 år mere hvor min alder vil være et issue, blot pga. min reproduktive egenskaber. Det siger intet om mine kompetencer, kun at min arbejdsgiver kunne “risikere” at skulle finansiere endnu en barsel. Jeg kan jo ikke gå rundt med et skilt i panden, hvor der står “jeg er færdig med at få børn”. Derudover er alder heller ikke noget jeg ynder at bringe op på arbejdspladsen, da jeg er en af de yngste, og alder på mange måder bliver sidestillet med erfaring.

Problematikken opstår igen i forhold til jobsøgning, for ens alder bør jo fremgå af ansøgningen.. Eller det har jeg hvertfald lært er god skik, selvom det kun kommer arbejdsgiver til fordel.

Hvad gør i? Står i stolt ved jeres alder i job sammenhænge, eller bliver det skubbet lidt i baggrunden?

4 thoughts on “Står du ved din alder?

 1. Irene

  6. september 2018 at 08:33

  Jeg kan genkende ret meget af det, du skriver. Jeg er for nylig blevet 40 og har et barn og skal ikke have flere. Det er jeg meget mere afslappet omkring nu end da jeg var i 30’erne, hvor jeg netop også havde lyst til at sige (skrive i cv’er), at nej, jeg skal ikke have en to’er. Det er som om at ved 40, så stopper venner/kolleger/fremmede du møder til selskaber med at spørge ind til den slags. Så nogen fordele er der ved at blive ældre ☺

  1. Karrieremoar

   11. september 2018 at 08:25

   Ja, der er bestemt mange fordele. Og så synes jeg også at jeg har fået en anden “ro”. Uden at det skal lyde for alternativ behandleragtigt, men jeg kan mærke at jeg er et godt sted i mit liv, og det er ok. (at jeg så lynhurtigt keder mig og gerne vil igang med 1000 ting, er så en anden ting 😉 )

 2. Venterpaavinblog

  11. september 2018 at 11:20

  Jeg kan godt mærke det der “28” år til oktober ikke er hit, venter stadig på mit brev fra Hogwarts. Omvendt vil jeg nødig være 18 igen 😉

  – A

  1. Karrieremoar

   11. september 2018 at 11:55

   Ja, hvis en højere alder er lig med at man skal være “voksen”, så er det svært at forholde sig til. Men voksen er jo en lidt fluffy term, så hvis du selv synes at du er et godt sted, så er det jo ikke så vigtigt om det er 28 eller 38.. 😉 Men det føles anderledes på den “anden” side af de 30..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *