Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
MUS
Inspiration

Når udenlandske trends giver bagslag..

Posted on

Nye undersøgelser viser at storrumskontor ikke gør folk mere produktive, og giver mange klager over støj..

Well, det kommer vel ikke rigtig bag på nogen? Storrumskontor er en frygtelig hypet tendens. Det kan give mening fra et økonomisk persepktiv, fordi firmaet sparer nogle kvadrameter ved at stuve folk tættere sammen. Ligesom det er blevet gjort i London i stor stil, fordi kvadrameter prisen i byen er så høj. I Danmark er priserne ikke så høje, og mange steder er der endda ret god plads til at bygge både i højden og bredden. Så i Danmark bruger man ord som synergieffekt, bedre samarbejde, agilitet i beslutningsprocessen.

Og imellem alle de buzzwords der glemmer man medarbejderen. Medarbejderen som skal koncenterere sig 8 eller flere timer om dagen, samtidigt med at der bliver talt i telefon, joket, og sparret mellem kollegerne. Som der jo gør og bør på en arbejdsplads.

Hvordan skal man gøre det?

På min arbejdsplads kan man få udleveret et par høretelefoner, som kan blokere noget støj ude. Men det ser ret demonstrativt ud, at man sidder med hørebøffer på. Det er et lidt afvisende signal. Især fordi det ikke bliver italesat som en almen løsning at de som skal koncentrere sig, kan tage hørebøffer på, og dermed ikke må forstyrres.

Hvis man havde sig eget kontor, eller sad 2-4 mennesker sammen i et lidt mindre kontor, så kunne man lukke døren, og banke på inden man trådte ind. Nu skal jeg helt hen og stå i hovedet på folk og vinke, før jeg kan spørge om noget når mine kolleger har “lukket” sig inde med hørebøffer.

Man kan selvfølgelig gå ind i et mødelokale for at fordybe sig, men generelt er der ikke nok lokaler, så man vil ofte blive smidt ud efter 30 min. Og det er ikke ligefrem en land periode med fordybelse.

Jeg håber at der fremadrettet bliver mere fokus på nogle teamkontor, eller mindre kontorfælleskaber. Jeg tror bestemt at der er gode ting at hente ved at dele kontor, men storrum med 20 eller flere mennesker, giver flere udfordringer end fordele. I de store storrumskontorer vil man blive lyd og visuelt forstyrret hele tiden, og vidensdeling vil blive for stor til at kunne drage ret meget fordel af det. I et mindre lokale er det nemmere at fastlægge regler for forstyrrelser, og “stille” perioder.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *