Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/corporatemor.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25
mandagshumør
Blandede bolcher

Sådan kommer du af med dit mandagshumør

Posted on

Mandag morgen, regnvejr, og en fyldt mailbox..

Lyder ovenstående bekendt? Sådan kan mandage se ud. Og hvis du oveni købet har små børn som er mere eller mindre (mest mindre) medgørlige om morgen, så kan mandagshumør resultere i en hård start på ugen.

Men heldigvis behøver du ikke blive i følelsen af “øv”. Når du kommer på arbejde, så er det vigtigt at du ikke tager dit dårlige mandagshumør med. For det smitter noget så frygteligt. “Misery loves company”, og det er kun alt for sandt.

Start med at sige godmorgen til alle. Selv dem der sidder ved deres skærme og er helt koncentreret. Det er dejligt når folk siger godmorgen. Jeg kan slet ikke forestille mig at nogen ville blive fornærmede over at blive sagt godmorgen til, så bare giv den gas. Det er rart at gøre noget godt for andre, så dit mandagshumør vil automatisk blive bedre, når du bliver mødt med venlige “godmorgener”.

Sæt pris på de små ting. Når du kommer ind på kontoret, så vær glad for at du kan få en kop kaffe, at du kan lige kort vende weekenden med dine kolleger, og få et lille grin i kafferummet. Værdien af latter er virkelig høj, og vigtig at prioritere. Vidste du at voksne mennesker kun griner ca. 15 gange om dagen? Latter frigiver så mange gode ting, så husk at fortælle noget morsomt. Latter smitter næsten lige så meget som dårligt humør, så giv endelig latteren frit spil.

Hjemme hos mig

Min 5 årige kan være lidt af en bølle. Det er bare nogle morgener hvor det er ekstra svært at komme ud af døren at komme ud af døren. Og jeg er absolut ikke den pædagogiske voksne. Jeg er bare sure mor. Jeg når heldigvis at rette op på alles humør, før vi når til institutionen, men det er nogle dage op af bakke.

Når jeg så har afleveret, så cykler jeg de 10 min på arbejde og prøver at trække vejret dybt. Cykelmeditation, om man vil. Det er mine 10 mins zen, hvor jeg prøver at fjerne fokus fra de dårlige morgenoplevelser, og sætte pris på de gode ting. Og hvis der ikke er noget godt, så fokuserer jeg på den kop kaffe jeg skal have på arbejdet.

Ved ankomst til arbejde, så starter jeg med at sige godmorgen til alle jeg møder. Også dem jeg egentlig ikke kender. Så henter jeg kaffe, og starter med at læse mine mails. Og så er det som om at alting nok skal gå alligevel. Og det er rart at få vendt weekenden med mine kolleger. Der er altid nogen som har lavet et eller andet pudsigt som vi kan tale lidt om.

Omkring kl 15.00 begynder jeg så småt at glæde mig til at se mine børn igen. Og når jeg så kommer hjem kl. 16.30-17.00, så er der som regel ok stemning, og krammere til alle. Og en krammer fra en lille fyr kan virkelig gøre underværker for en træt mor.

Hvad gør du selv for at slippe for dårligt mandagshumør?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *