Hvis du går med en god ide, har du sikkert tænkt over, hvordan du bedst kan sikre den. Hvis du ikke har tænkt over det, er det på høj tid, at du tænker over det nu. Det er nemlig vigtigt at sikre et patent eller registrere varemærke, så ingen kan stjæle din ide. Hvornår du skal gøre hvad, kan du læse mere om her.

Processen med at søge om patent og varemærkeregistrering er meget forskellig, og derfor skal du være sikker på at du søger om det helt rigtige for at sikre din ide bedst muligt.

Hvornår skal jeg have patent?

Du skal have et patent når du har en ide der løser et problem. Det vil sige en fremgangsmåde eller en teknisk opfindelse, der har en unik funktion eller løser et problem i samfundet eller i hverdagen. Et eksempel på noget man kan tage patent på er et strygejern eller blokkædeteknologien bag Bitcoin. Når du har et patent er det ingen der kan kopiere dit produkt eller du kan licensere dit patent, så du rent faktisk også kan tjene penge på det. Et patent er et bevis på at du ejer rettighederne til din egen unikke ide, og det sikrer dig også mod, at andre mennesker kan misbruge den eller plagiere den.

Hvornår skal jeg registrere varemærke?

Du skal registrere varemærke når du skal beskytte dit brand, din logo, slogan eller lignende mod misbrug eller kopiering. Det er altså ikke tale om en opfindelse i samme grad, men mere den måde du markedsfører din virksomhed eller ide på. Det kan for eksempel være et produktnavn der skal varemærkeregistreres, for at sikre at ingen kan kopiere det. Det er en god ide at varemærkeregistrere med en gang du er kommet til et stadie i din virksomhed, der du føler at det er relevant. Det er også noget der kan gøre, at du bliver taget mere seriøst af potentielle investorer der gerne vil investere i et unikt varemærke.